THE Institute este un ecosistem dedicat dezvoltării industriilor creative din România. Inițiem și organizăm evenimente și aducem împreună antreprenorii, profesioniștii și publicul industriilor creative.

Prin tot ce facem contribuim la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea industriilor creative, creștem și diversificăm audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovăm antreprenorii și profesioniștii creativi în România și în regiune.

Pentru idei, recomandări, news și orice alte proiecte, scrie-ne la office@institute.ro

 

 

Romanian Design Week

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia - arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.

În 2015, principalul eveniment RDW a avut loc în perioada 15-24 mai și a cuprins o serie de expoziţii şi de proiecte tematice. 
Timp de o săptămână, Bucureştiul a fost inundat de creativitate, fie că vorbim despre arhitectură, design de interior, modă, design de obiect sau de grafică și ilustrație. Pe lângă expoziţiile centrale, dedicate artiștilor și designerilor consacrați, o serie de spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri au găzduit conferinţe, expoziții, proiecţii, ateliere.

Vezi aici designerii și artiștii prezenți în expoziția centrală de la Hanul Gabroveni. Poți să răsfoiești portofoliile lor și să vezi ce au expus în cadrul Romanian Design Week.

Arhitecture&interior design
Product design
Fashion design
Graphic design&illustration
Multidisciplinary

Vezi aici portofoliile designerilor și artiștilor de la edițiile trecute ale Romanian Design Week.

Consultă aici evenimentele-satelit din 2015: prin oraș, la han, evenimente internaționale și evenimentele din circuitul țării invitate, Olanda.

RDW promovează designul românesc în comunitățile europene și la design week-uri internaționale, precum cele din Stockholm și Viena. Expozițiile capsulă powered by RDW sunt platforme itinerante de promovare a designerilor români în țară și în străinătate. 

Vezi designerii din expoziția Wood & Wool
Vezi designerii din expoziția Play & Rewind


Romanian Design Week este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.