The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 17 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Romanian Design Week

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia - arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.

Pentru ediția din 2017 înscrierile au început, formularul poate fi completat online aici, iar deadline-ul pentru aplicații este 9 februarie.

Ca în fiecare an, expoziția centrală Romanian Design Week va aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an în domeniile: Arhitectură, Urbanism, Design de produs, Design de mobilier, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar, dar și proiecte multidisciplinare care combină mai multe ramuri și manifestări ale designului.


ARHIVA RDW

Ediția din 2016
a avut loc în perioada 20 mai-05 iunie și a cuprins expoziția centrală RDW, dar și o serie de evenimente colaterale, proiecte și evenimente tematice, petreceri, lansări, workshopuri și conferințe, precum și târguri sau expoziții capsulă. 

Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatori, alături de un board de consultanți din care au făcut parte: Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, Ovidiu Hrin, graphic designer și Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München. 
 
Vezi aici lista designerilor selectați pentru ediția 2016 și proiectele pe care le-au expus.

Vezi aici harta evenimentelor conexe de anul trecut și descoperă expozițiile, performance-urile și petrecerile care au făcut parte din programul oficial RDW 2016
Pentru detalii despre evenimente și despre organizatori, poți descărca aplicația Romanian Design Week de pe AppStore și Google Play. 
 
Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia au fost țări invitate la cea de-a patra ediţie a Romanian Design Week.“Parcările pot fi transformate în loturi construibile?”, ”Şantierele abandonate pot deveni cartiere urbane pline de viaţă?”, ”Cum arată arhitectura apicolă?”, "Cum atragem atenţia publicului asupra proceselor de planificare urbană şi cum convingem navetiştii să aleagă bicicleta în locul maşinii?” – toate aceste întrebări și-au găsit răspunsuri în cadrul “A Turn for the Better,” expoziţie ce a recurs la cinci propuneri nordice de dezvoltare urbană create de arhitecţi, urbanişti şi activişti din ţările scandinave. Expoziţia a fost prezentată cu sprijinul ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei şi Suediei în România, cu aportul financiar al Fondului Cultural Nordic.
 
Vezi aici designerii și artiștii prezenți în expoziția centrală din 2015, care a fost găzduită de la Hanul Gabroveni. Poți să răsfoiești portofoliile lor și să vezi ce au expus în cadrul Romanian Design Week.

Arhitecture&interior design
Product design
Fashion design
Graphic design&illustration
Multidisciplinary

Consultă aici 
evenimentele-satelit din 2015: prin orașla hanevenimente internaționale și evenimentele din circuitul țării invitate, Olanda.

Vezi aici portofoliile designerilor și artiștilor de la edițiile trecute ale Romanian Design Week.

RDW promovează designul românesc în comunitățile europene și la design week-uri internaționale, precum cele din Stockholm și Viena. Expozițiile capsulă powered by RDW sunt platforme itinerante de promovare a designerilor români în țară și în străinătate. 

Vezi designerii din expoziția Wood & Wool
Vezi designerii din expoziția Play & Rewind

Dacă vrei să știi mai multe despre Romanian Design Week, scrie-ne la hello@romaniandesignweek.com.