The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

"LOVERBOY. În vreme de război" - prima dintre cele 6 producții noi, din cadrul programului Culori de Piper-A

Articol / 14 Noi 2023 / Andra Mihai
  • "LOVERBOY. În vreme de război" - prima dintre cele 6 producții noi, din cadrul programului Culori de Piper-A
1/1
EA crede că un EL este prințul din poveste. EL crede că EA este doar o marfă avantajoasă. Fetele, de multe ori minore, ajung să se prostitueze din iubire pentru un loverboy care le promite o viață perfectă. Iluzia nu ține cont de educație. Deși procentul victimelor din medii defavorizate este unul alarmant, oare câte studente provenind din familii obișnuite refuză să vorbească din cauza rușinii?"LOVERBOY. în vreme de război" este un spectacol inspirat din mărturiile victimelor traficului de ființe umane, racolate prin metoda Loverboy și va avea premiera pe 15 noiembrie, ora 19:30 și 3 decembrie, ora 19:00, la Teatrul Apropo. Spectacolul este prima dintre cele 6 producții noi, ale Teatrului Apropo, realizate în 2023 și 2024, în cadrul programului cultural multianual Culori de Piper-A, co-finanțat de AFCN.

Colaj performativ creat în urma documentării unor cazuri reale de abuz, "LOVERBOY. În vreme de război" invită, cu umor și gingășie, la o sinceră analiză a unui viitor în care ura, puterea și războiul tind să devină acceptate ca normalitate. Spectacolul vorbește despre lipsa ocrotirii propriului ecosistem, lipsa educației și a protecției sociale, în contextul declanșării războiului din Ucraina.

Spectacolul este un one-woman-show, excelent recital actoricesc al Marinei Fluerașu, în regia Casandrei Topologeanu.
Scenografia: Traian Tuță
Sound design și Multimedia: Ovidiu Cristian
Dramaturgie colectivă după texte de Marina Fluerașu
Recomandare vârstă: 15+

Proiectul are deopotrivă o componentă educativă – organizarea unor dezbateri/ateliere cu elevii a două licee din București și Chișinău, o componentă informativă – prezența outdoor, înaintea unora dintre reprezentații, a Muzeului Mobil al Sclaviei Moderne și o componentă editorială – parte din mărturiile victimelor traficului de persoane care au stat la baza textului spectacolului vor fi incluse într-un Volum ce va fi lansat în 2024.

După reprezentațiile de la București, va urma un turneu în țară, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu și la Teatrul „Fani Tardini” din Galați. Înaintea ambelor reprezentații, microbuzul Muzeului Mobil al Sclaviei Moderne va putea fi vizitat de public.

Programul cultural multianual Culori de Piper-A, din care face parte premiera "LOVERBOY. În vreme de război" reprezintă propunerea multi-stagională a Teatrului Apropo pentru 2023 și 2024, adică șase producții de teatru noi, pe diferite direcții estetice și de dezvoltare a publicului: teatru social de sorginte documentară (Piper roșu – Loverboy. În vreme de război); monodramă neconvențională corporate (Piper negru); proiect de teatru-dans poetic, în colaborare cu Teatrul Național „Marin Sorescu Craiova” (Piper alb – Sensing Skapespeare, două producții teatrale); comedie neconvențională și teatru de animație (Piper galben – Alchimistul); o dramă despre actorie, cu o colaborare internațională și un atelier de dramaturgie (Piper verde – Repetiția de seară).

****

Partenerii spectacolului "LOVERBOY. În vreme de război" sunt American Council, Professional Fellows, inca Romania, Womanity For All, IOM, Asociația „Femeia pentru o societate contemporană”, International Institute for Human Security, Teatrul Dramatic Fani Tardini, Teatrul Tudor Vianu,Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". Partener Media: Radio Da

****

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării