The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gala Premiilor Centrului Național al Dansului București e aici

Articol / 15 Noi 2023 / Andra Mihai
  • Gala Premiilor Centrului Național al Dansului București e aici
1/1
La fiecare sfârșit de an, Centrul Național al Dansului București sărbătorește meritele celor care au mai pus o cărămidă la valoarea pe care dansul contemporan o are în societate și organizează Gala Premiilor CNDB.

Anul acesta, Gala se desfășoară în plin Festival Iridescent, un cadru performativ în care spectacole românești și străine, filme și conferințe atipice, workshop-uri și maratoane de idei devin tot atâtea prilejuri unice de a explora teritorii proaspete și mai puțin cunoscute.

În acest context cu totul special, publicul este așteptat marți, 21 noiembrie, orele 19:00, la Teatrul Odeon, pentru un dublu eveniment.



Seara va începe cu decernarea Premiilor CNDB, care vor fi înmânate laureaților de către dna. Diana-Ștefana Baciuna, secretar de stat în Ministerul Culturii, dl. Jorge Jiménez Zumalacárregui, director al Institutului Cervantes din București și dna. Anna Maria Popa, manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” Sf. Gheorghe.

Ulterior, ca parte a festivalului în curs, spectatorii se vor bucura de reprezentația spectacolului Mercedes máis eu (SP), o colaborare dintre compozitoarea Mercedes Peón și performera Janet Novás. Prin lucrarea lor, cele două artiste pun în relație muzica și dansul și plonjează într-un caleidoscop de forme și dinamici pe teme precum identitatea, apartenența, memoria sau sensibilul comun.

Spectacolul face parte din programul Baila España, marchează Președinția Spaniei la Consiliul Uniunii Europene și este prezentat în premieră la București cu sprijinul Institutului Cervantes.

Ediția 2023 a Premiilor CNDB, deosebită prin anvergura festivalului care o încadrează, reprezintă acel moment privilegiat din an care ne reunește în jurul dansului și al creației contemporane.
 

Detalii și bilete aici.

***

Cu sprijinul: Aerowaves, AFCN, National Culture Fund Bulgaria, ARCUB, STB, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, APOLLO 111,  /SAC @ MALMAISON, Atelierele Malmaison, Solitude Project, Institutul Cervantes, Institutul Francez Paris, Institutul Francez România, Goethe-Institut, Fondul cultural Franco-German, BLZT, Institutul Polonez, Hotel Duke

Parteneri media principali: TVR, Radio Guerrilla

Parteneri media: ELLE, Radio România Cultural, Scena9, Revista Arta, Zile și Nopți, Black Rhino Radio, The Institute, RFI România, Happ.ro, Zeppelin, ISCOADA, Liternet, CUTRA, Modernism.ro, Films in Frame