The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

360 video by Kubis Interactive & Grolsch

Interviu / 16 Feb 2016 / INSTITUTE.RO
  • 360 video by Kubis Interactive & Grolsch
  • 360 video by Kubis Interactive & Grolsch
1/2
Material curatoriat de Internetics

Kubis Interactive și Grolsch au lansat, în premieră pentru un brand de bere, un video 360 asupra căruia privitorul are control total. Oricând pe parcursul clipului “Falling Down”, produs pentru proiectul Otherside, poți schimba unghiul de vizionare, experimentând senzația că te afli în mijlocul repetițiilor trupei.

Promisiunea Grolsch e să ofere consumatorilor online branded content de calitate, apreciat recent și pe scena Internetics, iar noua experiență 360 o confirmă și o duce mai departe.

Am stat de vorbă cu Florin Ivan, Head of A/V la Kubis Interactive, care ne-a povestit mai multe despre acest proiect:

Povestește-ne un pic despre filmare – cât a durat / cât de complicat a fost din punct de vedere tehnic / cât a durat post-producția?

Filmarea a durat câteva ore, provocarea mai mare a fost să ne poziționăm luminile astfel încât să nu le vedem la cadru. Locația este foarte importantă în genul ăsta de producție, de la ea pleacă totul. E destul de dificil să-ți faci un setup de interior, pe care să-l luminezi și să-ți iasă un 360 bun fără să lași elemente de producție în clipul final. Pot să spun că nouă nu ne-a ieșit chiar din prima, am tot făcut teste și am repetat până a ieșit perfect. A ajutat faptul că mai făcusem ceva în zona asta în urmă cu un an, deci mare parte din knowhow-ul tehnic în aveam.

Post-producția a fost și ea o provocare, trebuie să fii atent la fiecare colțișor să nu se dubleze vreo informație, să nu ai elemente rupte care nu par naturale, însă ne-a ajutat și faptul că am filmat bine pe set, lucru care a ușurat procesul.

Cine pe cine a convins, cine a venit cu ideea și cum au reacționat toți cei implicați?

Grolsch ne provoacă la experimente de fiecare dată, nu putea să fie altfel acum. Kubis n-a fost niciodată doar o agenție de digital, ne-am aventurat mult și-n zona de creare de conținut cu fiecare ocazie oferită și, împreună cu Grolsch, ne-am propus ca an de an să fim cei mai buni pe zona asta. Finalul anului trecut a fost unul plin, ne-am focusat pe ideea de 360 și am generat mai multe concepte în teritoriul ăsta neexploatat. În prima fază nici nu știi cum să-l abordezi, îți trebuie un alt mindset, nu te poți gândi la asta ca la un spot clasic, sau o bucată de conținut video oarecare. Conceptul câștigător a fost cel pe care l-ați văzut, repetiția unei trupe live, Otherside fiind prima dintr-o serie care abia a început.

Ce pregătește Grolsch în continuare pentru canalul de Youtube?

Vom continua seria de live-uri 360 și ne vom menține direcția pe care am pornit în urmă cu aproape trei ani. Cu siguranță veți mai descoperi și alte experimente, Grolsch Synthesizer e doar un exemplu de video atipic pentru un canal de youtube, atât ca realizare cât și ca subiect în sine. Am încredere în creația Kubis, care e de neoprit când vine vorba de idei experimentaliste. Cu alte cuvinte "just like, share and subscribe!" și vei vedea cel mai cool conținut produs de un brand în România.

Echipa Kubis care a lucrat la proiect este formată din Eugen Suman (Creative Director), Laura Ionescu (Senior Copywriter), Ioana Enache (Senior Copywriter), Silviu Antohe (Art Director), Florin Ivan (producător), Marian Ciungu (DOP), Ionuț Avadanei (DOP), Bogdan Trestianu (editor), Cristina Schițco (Account Director) si Ștefania Bercu (Account Manager).

Din echipa Grolsch fac parte Ingrid Viuleț (Brand Manager Grolsch) și Sorin Tudor (Global Brands and Innovation intern).