The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Teatrul Apropo | PROGRAMUL LUNII MARTIE

Articol / 04 Mar 2024 / Andra Mihai
  • Teatrul Apropo | PROGRAMUL LUNII MARTIE
1/1
Teatru, jazz, comedie, bucurie! O selecție a celor mai bune și captivante spectacole din repertoriu, în întâmpinarea primăverii, la Teatrul Apropo.În luna martie, spectacolele Teatrului Apropo se văd la sala din Pipera și la Teatrul Național București, Sala Media.

Vineri, 1 martie
Ora 19:30 - Whatsapp, girl? de Marco Tesei
Cu: Beatrice Rubică
Regia: Radu Popescu
Recomandare vârstă: 14+


Eroină de film sau personaj clasic?
Un entertainer care spune lucrurilor pe nume sau o iubită tandră?
Câte identități poate avea o fată în pragul majoratului și ce se ascunde în spatele acestora?
Piesa de teatru scrisă de Marco Tesei, prezentată în premieră absolută, propune o poveste actuală, într-o exprimare familiară, dar care abordează un subiect profund și problematic, dintr-un punct de vedere uman, plin de umor și sensibilitate.


Duminică, 3 martie
Ora 19:00 - Fericirea de Eric Assous – AVANPREMIERĂ
Cu: Raluca Botez și Cosmin Crețu
Regia: Cosmin Crețu


Ce faci când "ea", după o aventură de o noapte, te încuie în casă și nu te lasă să pleci? Ce faci când "el" îți pică pe cap în toiul nopții, cu bagajul în mână, și te anunță că s-a hotărât să se mute la tine? Dar mai ales, ce faci atunci când cauți FERICIREA alături de o persoană total nepotrivită? În povestea lui Eric Assous, Louise și Alexandre încearcă să răspundă la aceste întrebări într-un adorabil joc al compromisurilor.


Vineri, 8 martie
Ora 19:30 - Bani, timp și alți demoni de Radu Popescu
Cu: Teodora Daiana Păcurar, Andreea Tănase, Andrei Bibire și George Rotaru
Regia: Radu Popescu
Recomandare vârstă: 14+


Cum putem avea și BANI și TIMP la un loc?

Ramona și Mircea sunt absolvenți de Litere. Andra este fotomodel. Nick are bani. Mircea visează să devină scriitor. Ramona vrea siguranță financiară. Andra este iubita lui Nick. Ramona și Mircea sunt căsătoriți de opt ani. Toți sunt la all-inclusive în Bulgaria, pe marginea unei piscine. Nick are o idee. Fixă. Ramona are și ea o idee. Ce-o să iasă din asta?

O comedie a timpului nostru.

*Premiul pentru Cel mai bun actor - Andrei Bibire, la Festivalul Comic 7 B
*Nominalizare pentru Cel mai bun actor – George Rotaru, la Festivalul UNDERCLOUD, 2019
*Marele Premiu de Dramaturgie „Valentin Nicolau” (Yorick), 2015


Sâmbătă, 9 martie
Ora 19:00 - Novecento de Alessandro Baricco
Cu: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (compoziție jazz, pian), Sergiu Bivol (trompetă)
Regia: Daniel Simion


"Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. O poveste lungă."

Danny Boodman T.D. Lemon Novecento – pianistul de geniu care cântă, doar pe ocean, despre toate frumusețile lumii. Novecento nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

"Jam session tulburător, de mare expresivitate" (Muze și arme)
"Vlad Udrescu. Povestitorul Absolut!" (Muze și arme)
"Virtuoz al pianului! Muzica lui Ștefan Stoianovici luminează, limpezește" (Muze și arme)
"Sergiu Bivol, solar, ironic, tumultuos" (Muze și arme)
"Muzica, adevărat personaj în spectacol" (Liternet.ro)


Duminică, 10 martie
Ora 19:00 - Medeea: Furie de Radu Popescu
Cu: Valentina Zaharia, Denis Hanganu, Lucian Pavel, Fulvia Folosea, Sidonia Doica
Regia: Radu Popescu
Recomandare vârstă: 14+


"Medeea mea e Teatru și e Viață."
Ce înseamnă să fii „un părinte bun”? Cum gestionăm tensiunile care se nasc între viața personală de adult și sacrificiile presupuse de creșterea copiilor?
Cât de rațional poate fi omul în fața emoțiilor sale?

*Nominalizat la categoria Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută, la Gala Premiilor UNITER, 2023
*Selectat în Festivalul Național de Teatru, 2022
*Nominalizat la Premiul Concursului Național de Dramaturgie FEST-FDR, Timișoara, 2021

 
Sâmbătă, 16 martie
Ora 19:00 - Dansul Morții de August Strindberg
Cu: Maria Costeschi, Răzvan Răduță, Mihai Niță, Tudor Morar
Regia: Radu Crăciun


Dintre toate infernurile, infernul iubirii este cel mai crunt. De asta și suferința din iubire se simte ca cel mai dezlănțuit iad. Condamnații se obișnuiesc cu un nivel de suferință pe care îl pot controla și îl numesc „fericire”. Apoi devin dependenți de suferință și încep să și-o provoace în mod artificial, în doze tot mai mari, într-un ritm din ce în ce mai alert și cu susținută determinare. Așa că avem o propunere: timp de 90 de minute puteți vedea o mică parte din Infern(ø): oamenii cântă, dansează, se iubesc și cel mai important, suferă. La nesfârșit.

Un spectacol muzical despre iadul conjugal.

Intrați pe proprie răspundere! O să vă placă! Ați fost avertizați!


Duminică, 17 martie
Ora 19:00 - Cum să NU furi mireasa de Radu Popescu
Cu: Teodora Daiana Păcurar, Iuliana Danciu, Teodor Ghiță, Cătălin Nicolau
Regia: Radu Popescu


Spectacolul spune povestea unei tinere femei puse în situația de a alege între siguranța oferită de un coleg de serviciu și romantismul relației cu un fermecător alpinist.

”Cum să NU furi mireasa” este un spectacol actual despre dragoste și riscuri, despre alegeri și asumarea lor, despre modul în care amintirile ne modifică percepția asupra lumii și asupra persoanelor de lângă noi. Dar și despre ritualul contemporan al nunții, cu toată combinația sa de tradiție, fițe moderne, lux, bucurie și ipocrizie, sărbătoare și măștile sociale pe care le purtăm.


Sâmbătă, 23 martie
Ora 19:00 - Loverboy. În vreme de război
Cu: Marina Fluerașu
Dramaturgie colectivă după texte de Marina Fluerașu
Regia: Casandra Topologeanu


"LOVERBOY. în vreme de război" este un colaj performativ creat în urma documentării unor cazuri reale de abuz și invită cu umor și gingășie la o sinceră analiză a unui viitor în care ura, puterea, și războiul sunt acceptate ca simple normalități.

"LOVERBOY. în vreme de război" este un spectacol despre lipsa iubirii, inspirat din mărturiile victimelor traficului de ființe umane, racolate prin metoda Loverboy. Spectacolul vorbește despre lipsa ocrotirii propriului ecosistem, lipsa educației și a protecției sociale, în contextul declanșării războiului din Ucraina.

EA crede că un EL este prințul din poveste. EL crede că EA este doar o marfă avantajoasă. Fetele, de multe ori minore, ajung să se prostitueze din iubire pentru un Loverboy care le promite o viață perfectă. Iluzia nu ține cont de educație. Deși procentul victimelor din medii defavorizate este unul alarmant, oare câte studente provenind din familii obișnuite refuză să vorbească din cauza rușinii?


Duminică, 24 martie
Ora 19:00 – 404 LOVE după Arthur Schnitzler
Cu: Ana Turoș și Teodor Ghiță
Adaptarea și regia: Ana Turoș și Teodor Ghiță
Recomandare vârstă: 16+


Adaptare după La Ronde, piesa celebră a lui Arthur Schnitzler care a scandalizat societatea vieneză la începutul secolului 20.

Șase personaje din diferite clase sociale formează șase cupluri în Bucureștiul zilelor noastre. Situații comice alternează cu cele dramatice, într-o goană după adrenalină, plăcere, confirmări individuale sau ieșirea din banalitatea cotidiană. La baza spectacolului se află nevoia de intimitate și conexiune cu celălalt. Șase personaje în căutarea... 404 Love Not Found.


Luni, 25 martie
Ora 19:30 - Whatsapp, girl? de Marco Tesei – la Teatrul Național București, Sala Media
Cu: Beatrice Rubică
Regia: Radu Popescu
Recomandare vârstă: 14+


Eroină de film sau personaj clasic?
Un entertainer care spune lucrurilor pe nume sau o iubită tandră?
Câte identități poate avea o fată în pragul majoratului și ce se ascunde în spatele acestora?
Piesa de teatru scrisă de Marco Tesei, prezentată în premieră absolută, propune o poveste actuală, într-o exprimare familiară, dar care abordează un subiect profund și problematic, dintr-un punct de vedere uman, plin de umor și sensibilitate.


Vineri, 29 martie
Ora 19:30 – Tot aici, anul viitor de Bernard Slade
Cu: Raluca Botez, Cosmin Crețu
Regia: Cosmin Crețu
Recomandare vârstă: 16+


 
Cum ar fi dacă te-ai întâlni cu iubirea vieții tale doar o dată în fiecare an – în aceeași zi a anului, în același loc? Cum ai gestiona această „lună de miere", întinsă pe durata a 30 de ani? Ai întâlni acolo același om sau unul cu o personalitate și moravuri diferite?

Pentru a avea un răspuns la aceste întrebări, transportați-vă în povestea lui Dorris și a lui George, într-una dintre cele mai populare comedii romantice americane, singura montare din București la momentul actual.


Sâmbătă, 30 martie
Ora 19:00 - Toți privesc înainte de Mihai Ignat
Cu: Claudia Moroșanu, Iulia Bibu, Diana Amitroaie, Eduard Păuna/Uretyan Reinhardt, Andrei Bibire
Regia: Raluca Botez


Ce te faci când simți că nu eşti ca ceilalți? Că ai alte preocupări? Că gândeşti, simți altfel? Că eşti altfel?

Ai curajul să te arăți, să fii cine eşti cu adevărat, riscând astfel să fii marginalizat, exclus din turma/gaşca ta? Sau te negi pe tine, te ascunzi și încerci să te integrezi, chiar dacă începi să te simți străin în ecuație?

„Toți privesc înainte” de Mihai Ignat vorbeşte despre cum este să fii altfel și cum reziști presiunii sociale: te integrezi sau nu?


Duminică, 31 martie
Ora 19:00 – Inspir. Expir după un text de Ruxandra Simion
Cu: Silva Helena Schmidt, Iulia Verdeș
Regia: Lorena Zăbrăuțanu


Spectacolul tratează o temă sensibilă, dureroasă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv, al schimbărilor climatice.

Violența presiunii și a incertitudinii la care sunt supuse generația milenialilor și generația Z este factorul principal care duce la probleme de sănătate mintală. De aceea, dorim să vorbim despre o generație abuzată în modul cel mai subtil, prin impunerea de norme aproape imposibil de atins și prin inducerea ideii că nu ești niciodată suficient de bun, nu ai realizat încă destul, prin comparații constante cu ceilalți care au reușit mai bine și au mai mult succes.

***

Reducere 50% pentru elevi, studenți și pensionari: doi elevi, studenți sau pensionari pot intra la spectacol achiziționând un singur bilet. După achiziționarea biletului online, este necesară trimiterea unui mesaj de informare la e-mail: comunicare@teatrulapropo.ro, pentru ca teatrul să rețină în sală și cel de-al doilea loc.