The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

2 pietonale pentru prima dată în Cartierul Creativ

Articol / 16 Mai 2018 /
  • 2 pietonale pentru prima dată în Cartierul Creativ
  • 2 pietonale pentru prima dată în Cartierul Creativ
1/2
În zilele de 19 și 20 mai, străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu se vor transforma într-un spațiu de utilitate publică, dedicat socializării și recreerii, în inima Cartierului Creativ, fiind destinate exclusiv pietonilor în această perioadă.

Cele două zile vor coincide cu Weekend în Cartierul Creativ, un proiect care face parte din festivalul Romanian Design Week și care are drept scop încurajarea utilizării responsabile, inteligente și creative a spațiului public, precum și generarea de dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale.

Pe lângă o serie de DJ performances alături de Chill Dobrică, Vivian, Seb, Marinov și Fid Gheret pe pietonale, vizitatorii vor putea afla mai multe despre Bucureștiul creativ prin instalații care promovează poveștile de succes din cartier.

Cei care vor ocupa străzile transformate în pietonale de weekend vor putea savura unele dintre cele mai gustoase produse de street food gătite de echipa Stradale, un proiect unic de arheologie gastronomică și de reinventare a tradiționalului aflat sub îndrumarea lui Chef Foa, și se vor putea relaxa, aflând totodată mai multe despre Cartierul Creativ și suma poveștilor de succes care îl definesc prin intermediul unei instalații digitale special concepută pentru acest eveniment. Alături de acestea, vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție de fotografie semnată de Adi Bulboacă, cu imagini reprezentative din Cartierul Creativ, dar și de ilustrațiile unor artiști români printate pe tricouri din bumbac organic de către T-shirt Van powered by Printoteca - primul atelier mobil de print pe tricouri, precum și de o expoziție de materiale textile imprimate, semnată de Vizualist și de o zonă de activități creative pentru copii propusă de către Eematico, ambele proiecte fiind susținute prin Startarium, un proiect Impact Hub și ING Bank.

Tot cu această ocazie, aceștia vor putea răsfoi și primul ziar al Cartierului Creativ - gazeta comunităţii creative din zona Cișmigiului și totodată ghid în descifrarea și familiarizarea cu spaţiile și artiștii ce activează în perimetrul Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei.

Prima ediție a seriei de Pietonale în Cartierul Creativ este organizată de către Primăria Municipiului București, prin ARCUB. Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei „Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București și propus de către Andrei Borțun (The Institute), inițiatorul proiectului Cartierul Creativ. Primele pietonale deschise publicului vor fi străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu.
Această serie de evenimente pietonale din Cartierul Creativ își propune să demonstreze că valorificarea spațiilor publice prin intermediul evenimentelor culturale poate duce la creșterea calității vieții în mediul urban. Prin acest proiect ne propunem să revitalizăm conceptul de comunitate, regândind felul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public și contribuind la creșterea coeziunii sociale și la dezvoltarea interesului pentru spațiul public și modul în care acesta ne influențează.

Următoarea ediție a pietonalelor va avea loc în perioada 23-24 iunie, pe Schitu Măgureanu, și va fi un mare picnic urban, în centrul Bucureștiului.
Accesul la evenimentele pietonale programate în mai și iunie este liber. Programul evenimentelor este 10:00 -22:00.

Pietonale în Cartierul Creativ este un proiect finanțat de Primăria Municipiului București, în cadrul campaniei “Propune pentru București”, și organizat de către Centrul Cultural ARCUB, la inițiativa lui Andrei Borțun (The Institute).