The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Bianca Breban // Centru cultural pentru studenți în Cluj-Napoca

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Bianca Breban // Centru cultural pentru studenți în Cluj-Napoca
  • Bianca Breban // Centru cultural pentru studenți în Cluj-Napoca
1/2
Bianca a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul UAUIM în anul 2017. Motivată de o viziune a unui viitor puțin probabil, caută să își îmbogățească cunoștiintele printr-o arie largă de proiecte, de la locuințe unifamiliale, clădiri de birouri, la proiecte de restaurare și conservare. 
 
Centru cultural pentru studenți în Cluj-Napoca
Strategia de intervenție urmărește revitalizarea unui amplasament din zona centrală istorică a orașului Cluj-Napoca, prin intermediul unor operații ce marchează istoria locului, contribuie la caracterul țesutului înconjurător și asigură perpetuarea în memoria colectivă a unui case ce simboliza un anumit moment al medievalității (Casa Călăului). 
Principalul obiectiv este obținerea unui punct de interes cultural, prin reinterpretarea monumentului istoric sub forma unui muzeu al orașului medieval. Dat fiind caracterul actual al terenului, muzeului îi sunt asociate spații educaționale si spații de locuire temporară pentru studenți. Curtea interioara devine piesa principală, redând orașului porțiuni importante ale zidului de incintă medievală. 
Inserția contemporană este justificată de actualul statut al amplasamentului, redus la teren viran prin intervenția distructivă antropică. Volumul construcției noi se înscrie în caracterul zonei, adoptând o scară potrivită, ce nu alterează imaginea zonei, și mai mult decât atât, ce contribuie la îmbogățirea atmosferei.