The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
  • Hanna Szonda // Reabilitarea Casei de cultură
1/6
Hanna Szonda este născută în 1992, la Sfântu Gheorghe. A absolvit Facultatea de Arhitectură de Interior în cadrul UAUIM, portofoliul ei cuprinde proiecte de arhitectură de interior, design de mobilier, identitate vizuală, branding și user interface design. Este pasionată de arhitectură și arheologie.

RE:C/K - REABILITAREA CASEI DE CULTURĂ DE LA SFÂNTU GHEORGHE: CENTRU CULTURAL COMUNITAR / KÖZÖSSÉGI KULTURÁLIS KÖZPONT

RE:C/K este un centru cultural comunitar propus pentru un mic oraș multietnic aflat în centrul României, gândit pentru a revitaliza edificiul casei de cultură construit în anii ’70. Casa reprezenta o instituție prosperă și modernă în perioada ei de glorie (până la căderea comunismului), însă acum, după două decenii de utilizare conjuncturală și dificultăți financiare, zace nefolosită.
 
 
Tema de proiectare s-a conturat în urma unui crowdsourcing în comunitatea locală, listând nevoile reale ale orașului și idei concrete pentru reutilizare și funcțiuni.
 
Spațiile mari și luminoase oferă un potențial deosebit, însă accesibilitatea este problematică. Așadar, proiectul propune a rezolva acest aspect important, creând conexiuni fizice și vizuale între spații dedicate activităților culturale, dialogul fiind principalul scop al unei astfel de instituții. Astfel, reconfigurarea interioară abordată vizează spațiile de acces și de legătură: vestibulul și 5 foaiere/holuri situate la diferite nivele devin o succesiune de foaiere.