The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cătălina Moldoveanu // Fold/sketchbook

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Cătălina Moldoveanu // Fold/sketchbook GODEANU
1/1
Cătălina Moldoveanu a urmat în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti cursurile de licenţă la Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Sculptură între 2012-2014.Apoi între 2014 -2016 a urmat cursuri de masterat în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti , Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Sculptură.

FOLD/SKETCHBOOK

Pornind de la explorarea şi căutarea de noi modalităţi de expunere a ideilor prin intermediul materialelor, ”Fold” sau ”Pliaj” prezintă procesul de transpunere a unor schiţe la o dimensiune optimă ce se încadrează în parametrii de percepţie a unei lucrări de sculptură.

Proiectul de master în stadiul său incipient propunea o serie de lucrări care să aibă la bază ca sistem de reprezentare împachetarea. ”Fold” presupunea folosirea unor diferite tipuri de materiale, un studiu amplu al acestora pentru a înţelege cum se comportă fiecare în funcţie de forţa care se exercită asupra sa, precum şi experimentarea acestor forţe de pliere, presare, împăturire, îndoire, strângere, cutare sau împachetare.
 

Având în vedere dorinţa de a iniţia o interacţiune între public şi lucrări prin experienţa vizuală şi tactilă, cea mai facilă modalitate de impulsionare este construirea unor structuri care să compună o imagine citibilă, privitorul putând relaţiona cu aceasta. Înseşi firea noastră este făcută să aibă o ordine şi o disciplină condusă de legi invizibile care stau la baza simţirii.

Pornind de la această explorare şi căutare, proiectul Fold este o continuă cercetare a unei game mai largi de materiale cu intenţia de a regăsi prin intermediul lor o formă adecvată de exprimare artistică.