The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Pop // Geometriile sferei - axis mundi triptic

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andrei Pop // Geometriile sferei - axis mundi triptic
  • Andrei Pop // Geometriile sferei - axis mundi triptic
  • Andrei Pop // Geometriile sferei - axis mundi triptic
1/3
Născut în București este licențiat și masterand al UNA București, a participat la trei ediții ale Salonului Sticlei 2014-2016, expoziția aniversară a 150 de ani de învățământ artistic românesc la UNA - „Continuitate în Artele Focului” în 2014, proiect expozițional Arte în București „Omul împotriva vieții”, 2015, ca si la cele două expoziții ale absolvenților, 2014 și 2016 la Galeria Orizont.

GEOMETRIILE SFEREI ÎN ARTA STICLEI - AXIS MUNDI TRIPTIC

Geometriile sferei este o temă foarte vastă în cercetarea artistică, cu posibilităţi de dezvoltare a discursului specific în cele trei direcţii ale exprimării artistice: plastică, decorativă sau inovativă, forme de expresie ale artelor vizuale contemporane. Tehnica foarte veche de prelucrare a sticlei, aşa-numita tehnică a sticlei suflate este cea care poate releva sfera în perfecţiunea sa. Descompunerea în fragmente inegale ale acestei perfecţiuni este o căutare care poate avea valenţe plastice deosebite, ceea ce s-a demonstrat prin tripticul lucrării de disertație, „Axis Mundi”.