The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Adriana Florea Băloiu // Adinuța și ursul împăiat

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Adriana Florea Băloiu // Adinuța și ursul împăiat
  • Adriana Florea Băloiu // Adinuța și ursul împăiat
  • Adriana Florea Băloiu // Adinuța și ursul împăiat
  • Adriana Florea Băloiu // Adinuța și ursul împăiat
1/4
Adriana Florea Băloiu, filolog şi artist vizual, este licenţiată şi absolventă de master UNArte Bucureşti, Pictură. Adriana este co-fondator al Go Art Projects şi al galeriei Go Contemporary şi membru UAPR. A avut patru expoziţii personale si a expus în peste 30 de expoziţii de grup în țară și străinătate. 

ADINUȚA ȘI URSUL ÎMPĂIAT

Adinuţa şi ursul împăiat este, la prima vedere, o poveste despre copilărie, sub forma unei călătorii în timp, către fetiţa de 4-5 ani, cu breton şi gentuţă roşie, care e fericită sa facă o poză cu ursul împăiat. Ȋn fapt, proiectul vorbeşte despre o căutare de definire a propriei indentităţi, despre un rol al adultului inadaptat social, ce identifică, refuză şi ironizează absurditaţile conceptuale aplicate contextului contemporan, într-un ton moralizator dar resemnat.



 
Astfel, ursul împăiat, prezent şi astăzi în unele oraşe de provincie, devine leitmotivul acestei societăţi afectate de tipare ridicole, nocive şi valori umane pierdute.