The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

DIPLOMA


The Institute și UniCredit Bank prezintă noile generații de creativi români, în fiecare an, la DIPLOMA.
 
Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății și că prezentarea acesteia se limitează de cele mai multe ori la publicul restrâns al cadrelor didactice, familiei și prietenilor, The Institute a lansat DIPLOMA - un eveniment dedicat, prin care încearcă să aducă lucrările de diplomă ale absolvenților de facultăți creative și vocaționale în atenția unui public cât mai larg. 
 
Prin implicarea facultăților creative din București, ne propunem să generăm un dialog atât între studenții din diferite domenii, cât și între facultăți, care să se dezvolte și să se transforme în parteneriate, proiecte comune, colaborări.

Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industrii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.

În 2017, Diploma are loc între 6 și 15 octombrie. Programul festivalului, care se va desfășura pe parcursul a 10 zile, va include atât o serie de expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, care vor avea loc la Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei numărul 107, precum și o serie de audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei, care vor fi găzduite de partenerii festivalului, teatrul Apollo 111 (Brezoianu 23-25) și cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă 104-106).  
 
Unul dintre obiectivele asumate ale proiectului Diploma a fost, încă de la început, dezvoltarea dialogului dintre tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative. La această ediție, din dorința de a amplifica acest dialog, dar și din convingerea că astfel tinerii vor beneficia de îndrumare și un important prim contact cu mediul profesionist, proiectul Diploma are un board creativ format din peste 20 de profesioniști consacrați: curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziune și directori de teatre. Aceștia au selectat lucrările prezentate în cadrul expozițiilor de arte plastice și arte aplicate și vor oferi sfaturi și exemple valoroase tinerilor absolvenți. 
 
 
Universitățile și Facultățile partenere DIPLOMA sunt:
 
  • Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București
  • Universitatea Națională de Arte din București
  • Universitatea Națională de Muzică din București
  • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București
  • Facultatea de Arhitectură - Universitatea Spiru Haret din București
  • Facultatea de Arte - Hyperion din București
  • Secția Peisagistică - Facultatea de Horticultură București
  • Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca
Ediția 2016 a avut loc între 21 și 30 octombrie, la Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107).