The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

DIPLOMA


The Institute și UniCredit Bank prezintă noile generații de creativi români, în fiecare an, la DIPLOMA.
 
Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății și că prezentarea acesteia se limitează de cele mai multe ori la publicul restrâns al cadrelor didactice, familiei și prietenilor, The Institute a lansat DIPLOMA - un eveniment dedicat, prin care încearcă să aducă lucrările de diplomă ale absolvenților de facultăți creative și vocaționale în atenția unui public cât mai larg. 
 
Prin implicarea facultăților creative din București, ne propunem să generăm un dialog atât între studenții din diferite domenii, cât și între facultăți, care să se dezvolte și să se transforme în parteneriate, proiecte comune, colaborări.

Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industrii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.
 
Universitățile și Facultățile partenere DIPLOMA sunt:
 
 • Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București
 • Universitatea Națională de Arte din București
 • Universitatea Națională de Muzică din București
 • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București
 • Facultatea de Arhitectură - Universitatea Spiru Haret din București
 • Facultatea de Arte - Hyperion din București
 • Secția Peisagistică - Facultatea de Horticultură București
 • Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca
 • Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași - Facultatea de Arte Vizuale şi Design
 • Universitatea de Vest din Timișoara - Facultatea de Arte şi Design
 • Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte
Ediția 2016 a avut loc între 21 și 30 octombrie, la Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107).
Cunoaște-i pe participanții DIPLOMA 2016 și citește mai multe despre lucrările lor.

Poți să vizualizezi și portofoliile: DIPLOMA 2015 și DIPLOMA 2014

Inițiată de The Institute și inspirată de UniCredit Bank, expoziția Diploma 2016 a prezentat noua generaţie de creativi români, alături de TASTEMakers, Absolut, Grolsch și Illy.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Mulțumim partenerilor media ai proiectului: Art7, A List Magazine, Arhitext, Arhitectura, Cockaigne, Code Noir Style, Designist, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Kiss FM, Noemi Meilman, Radio Romania Cultural, Sub 25, V for Vintage, Visuelle.ro,  Zeppelin,