The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // ANCA VINTILĂ DRAGU // ALEX DRAGU

Articol / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // ANCA VINTILĂ DRAGU // ALEX DRAGU
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Anca Vintilă Dragu are o diplomă de licență în arte și în economie și o diplomă de master în arte decorative la UNArte, specializarea Ceramică. Creativitatea și pasiunea sa pentru arte au făcut-o să-și schimbe cariera iniţială și să devină artist și designer de ceramică. Din anul 2016 este şi membru al UAP (Uniunea Artiştilor). Este creatoarea brandului Una ca Luna.
Lucrările sale ceramice sunt intuitive, descriptive, ea aduce la viață observații și sentimente, provocându-se cu fiecare serie de lucrări să aducă inspirație și surpriză spectatorului. Sensul dramatic al lucrărilor sale este iluminat cu note de umor. Pentru ea ideea este la fel de importantă ca obiectul pe care îl creează. În lucrările sale îmbină materiale video și muzică, relizate în colaborare cu alţi cretori.
„Arta este menită să deschidă noi ferestre, pentru a mări universul oamenilor care interacționează cu ea. "
Alex Dragu este de profesie inginer software şi are o diplomă în grafică. A absolvit UNArte, secţia Grafică în 2017 şi este pasionat de desen şi animaţie.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
#ANTROPO-CIBERNETICUS
Instalaţia este o expresie a noii paradigme a atitudinii umane în public sub influenţa tehnologiei. Personajele sunt un alter ego al omului anului 2018, arhetipuri de postură şi atitudine, comportamente de masă recente, ce frapează.
Ceea ce este comun în ultimul timp este ataşamentul de tehnologie, smartphone, tablete, căşti, mijloace de locomoţie. Acest ataşament este vizibil, mobilul devenind o prelungire a mâinii, iar folosirea lui schimbând comportamentul social.
Fluxurile informaţionale devin şi fluxuri vitale ale omului tehnologizat, informaţia este o nevoie, o nouă sursă de energie.
Proiectul surprinde impactul acestor noi obiceiuri de comportament social, respectiv gestica, senzaţia de autism asumat şi nu abordează componenta etică sau critică a acestor noi obiceiuri. Mai ales că tehnologia nu mai este privită distopic, ci face parte din viaţa zilnică.