The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DEV.PLAY 2017 by RGDA

News / 06 Apr 2017 / INSTITUTE.RO
  • DEV.PLAY 2017 by RGDA
1/1
Singura conferință românească dedicată industriei de game development revine la București pentru o nouă ediție: DEV.PLAY 2017 by RGDA reunește personalități ale industriei recunoscute la nivel mondial într-o serie de talkuri, workshopuri și paneluri despre cele mai importante teme ale momentului. DEV.PLAY va avea loc în perioada 11-12 septembrie 2017, la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, București.

După ce ediția din 2016 a pus, în fața celor peste 300 de participanți, 46 de speakeri din 9 țări europene și Statele Unite, ediția din 2017 a conferinței are deja confirmați o serie de speakeri internaționali de la cele mai importante companii si studiouri de pe piața dezvoltatorilor de jocuri. Printre numele deja confirmate se numără Jeferson Valadares, Eric Seufert, Scott Humphries, Dave Pimm și Martine Spaans.

Pe lângă panelurile și talkurile susținute de către aceștia și mulți alții, DEV.PLAY 2017 by RGDA, va dispune de o suprafață expozițională de peste 500mp, competiții pentru dezvoltatorii independenți, dar și de o  paletă largă de oportunități denetworking pentru profesioniștii și entuziaștii industriei de game development deopotrivă.   

Speakeri internaționali de top


Jeferson Valadares este GM/VP of Product Development în cadrul BANDAI NAMCO Entertainment America Inc, după ani petrecuți în cadrul Electronic Arts, unde acesta a supervizat unul dintre principalele studiouri al companiei, din divizia de jocuri mobile. Cariera sa de peste 10 ani în industria dezvoltatoare de jocuri mobile și publishing include coordonarea a numeroase echipe de pe întreg globul (Brazilia, România, Finlanda, UK și Statele Unite ale Americii) în studiouri renumite precum BioWare, Playfish, Flurry sau Digital Chocolate. Valadares se poate lăuda cu un portofoliu impresionat ce include numeroase titluri de succes, printre care și FIFA, Harry Potter sau Dragon Age. 

Scott Humphries este un și el un nume ce atrage întotdeauna atenția atunci când vine vorba de game development. După 9 ani petrecuți ca producer în două dintre cele mai importante studiouri de gaming pe plan mondial, Jamdat Mobile și Electronic Arts, Humphries a devenit Executive Producer în cadrul Disney Interactive, contribuind la numeroase titluri ce au urmat succesul francizelor de film omonime, precum Star Wars Rebels, Cinderella Free Fall sau Frozen Free Fall.

Speakerilor internaționali de renume li se va adăuga un line-up format din nume importante pe piața de gaming locală, fie că vorbim de marile companii internaționale prezente în România sau de zona de indie game development. Aceștia vor susține talkuri și vor participa la numeroase paneluri ce vizează subiecte de actualitate pentru  dezvoltatori în general precum trendurile ce vor marca decisiv industria în perioada următoare, dar și subiecte ce vizează industria din zona est-europeană. 

Industria locală

Industria de game development din România a generat venituri de peste 140 de milioane de euro în 2015. Pe lângă aspectul financiar, o parte importantă a industriei sunt și cele aproximativ 7000 de locuri de muncă în cele peste 50 de studiouri prezente pe piața locală. Fie că vorbim de game development, quality assurance sau portare, studiourile românești acoperă o paletă largă de activități specifice industriei și își continuă constant expansiunea către proiecte din ce în ce mai importante sub IP propriu. 

„Prima ediție a DEV.PLAY a confirmat așteptările noastre: industria românească de game development are nevoie de o conferință dedicată ei, care să reafirme poziția acesteia ca fiind una dintre cele mai importante industrii creative de pe piața românească. RGDA își propune ca ediția din 2017 să continue eforturile începute anul trecut prin intermediul conferinței, de a contribui la creșterea comunității dezvoltatorilor de jocuri video din ţara noastră și din regiune, oferindu-le acestora o paletă largă de resurse care să-i ajute să se alinieze la standardele în continuă schimbare ale industriei. Considerăm că DEV.PLAY are potenţialul să devină un adevărat „hub” pentru industria de game development din Europa de Est.” , a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.   

Locație și bilete

Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, gazda DEV.PLAY 2017 by RGDA, este unul dintre cele mai mare centre de entertainment și evenimente din România, având o suprafață totală de peste 14.000 mp şi o capacitate de aproximativ 2600 de locuri.

Bilete sunt deja puse în vânzare pe site-ul http://dev-play.ro. Biletele cu discount Early Bird sunt disponibile până pe data de 31 iulie. La fel ca și anul trecut, angajații companiilor membre RGDA vor beneficia de discounturi semnificative; ca o noutate, anul acesta DEV.PLAY 2017 by RGDA își deschide porțile și pentru studenții pasionați de industria de game development, oferind prețuri speciale pentru aceștia.  

Mai multe detalii, precum și actualizări despre conferință vor fi disponibile pe website-ul http://dev-play.ro și pe pagina de Facebook - facebook.com/dev.play.conference/.

Despre RGDA

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.