The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le Bistrot

Articol / 26 Noi 2018 /
  • La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le BistrotVoilà, Le Bistrot
  • La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le BistrotVoilà, Le Bistrot
  • La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le BistrotVoilà, Le Bistrot
  • La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le BistrotVoilà, Le Bistrot
  • La pas prin cartier: Desfătarea simțurilor - Voilà, Le BistrotVoilà, Le Bistrot
1/5
Voilà este un loc cu multă personalitate. Și aici nu ne referim doar la casa care găzduiește bistroul, care are, la rândul său, o poveste mai mult decât interesantă, ci mai ales la bucătarul care creează preparatele, Radu Dumitrescu.

Vă lăsăm pe voi să descoperiți casa, cu poveștile și arhitectura sa deosebită, vă spunem doar că se zvonește că aici se țineau baluri sub patronajul lui Carol al II-lea, iar casa are un balcon construit special pentru monarh, și trecem la mâncare.

Meniul de la Voilà se schimbă în fiecare zi și este prezentat oaspeților pe tabla neagră de la intrare. Radu Dumitrescu gătește doar cu legume de sezon pe care le ia fie din piețe, precum Obor sau Matache, fie de la furnizori locali. Crede în producătorii români și îi susține. Chiar și când vine vorba de ingrediente gourmet, folosite din plin în rețetele sale, mai rare pe la noi, reușește să le cumpere în proporție de 70% local. Așa că e vorba de mâncare gustoasă de mai vrei o porție, dar și sănătoasă și gătită responsabil.

La Voilà e de mers pentru mâncare, dar nici atmosfera nu e de dat la o parte. Și vinul, să nu uităm de el! Radu ne-a convins de pasiunea lui pentru vin și am aflat ca bistroul are și cramă. Musai de pus pe listă un pahar lângă felurile inspirate din rețete vechi românești, cu un twist franțuzesc.

Vă mai spunem că locul mai este faimos pentru preparatele din rață și încheiem aici. Vă lăsăm să vă convingeți singuri. Dar rezervați loc din timp, la Voilà, Le Bistrot este mereu plin.