The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 10 - 16 decembrie 2018

Articol / 10 Dec 2018 /
  • 5 din cartier // 10 - 16 decembrie 2018
  • 5 din cartier // 10 - 16 decembrie 2018
1/2
Top 5 lucruri de vizitat săptămâna aceasta în Cartierul Creativ:

Intersecții în Cartierul Creativ - expoziție foto | 11-14 decembrie | @Str. Christian Tell 23



Expoziția foto își propune să prezinte cele mai reprezentative instituții culturale ale Bucureștiului, în dialog cu noile organizații creative și oamenii care le-au inițiat și dezvoltat, din dorința de a investiga cum istoria orașului din ultimii 100 de ani și infrastructura culturală a acestei zone- definită de Grădinile Cișmigiu și delimitată de bulevardele Berzei-Elisabeta-Griviţa-Victoriei- a reprezentat o bază importantă pentru efervescența creativă contemporană, care definește astăzi primul Cartier Creativ al Capitalei.

Proiectul își propune să evidențieze contrastul, dar și complementaritatea dintre infrastructura culturală istorică și antreprenoriatul creativ actual.

Fotografii de Horatiu Sovaiala și Cornel Lazia

Expoziția are loc în perioada 11-14 decembrie, într-un nou pop-up expozițional aflat pe Str. General Christian Tell no. 23 (lângă The Institute Space). Accesul este liber.

Join the event.  


Vinyl Night cu Divinil | 14 decembrie | @J'ai Bistrot



Doi buni prieteni au pornit un proiect din dragoste pentru muzica ce se ascultă pe vinil. Astfel, a luat naştere proiectul Divinil cu care cei 2 colindă barurile din Bucureşti pentru a încânta urechi curioase.

Vineri, pe 14 decembrie, sunt invitați la J'ai Bistrot. Intrarea este liberă.

Join the party.

NOËL • Târgul cadourilor de designer | 15-16 decembrie | @The Institute Space



NOËL • Târgul cadourilor de designer - cel mai longeviv târg de cadouri de designer, pe secțiuni, și singurul eveniment de Crăciun, din București, cu participare internațională, vine în week-endul 15 și 16 decembrie, la The Institute Space (Bd. Dacia, nr. 12).

Veți găsi aici o selecție de design de obiect fresh, bijuterie contemporană, selecție fashion curatoriată, leather, beauty room (cosmetice), gourmet, artă. Very cool vibes, great music, speciality coffee and more, în NOËL-lounge-ul special amenajat @The Institute Space.

Peste o sută de designeri din România, Elveția, Bulgaria, Grecia, Argentina, Italia sunt pregătiți să iți ofere o călătorie fascinantă în lumea #darurilorCuSuperPuteri.

15-16 decembrie, de la 11:00 pana la 20:00.

Programul complet aici


The HUG Pop-Up Store | 16 decembrie | @Beans&Dots



THE HUG este o colectie capsula creata de Noemi Meilman si Robert Ratiu impreuna cu brandul de tricotaje clujean www.demira.ro.

THE HUG este un omagiu adus prieteniei si iubirii, despre bucuria de a revedea pe cineva drag dupa o ora sau dupa 10 ani. THE HUG este despre drepturi egale si despre respect, despre people like you and me. The HUG este compusa din 5 piese cheie: rochia Comfort me, puloverul Cuddle me bad, jambierele sau manecile Hold me, cagula Cover me si salul Love me. Fiecare piesa este disponibila in patru printuri.

10% din vanzarile fiecarei piese THE HUG vor fi donate Organizatiei Mozaiq (@mozaiqlgbt).

Lansarea oficiala a colectiei are loc duminica 16.12 la Beans & Dots de la ora 11:00 la ora 18:00 in cadrul unui Pop-up store de o zi.

More info here.


Brand new place for breakfast & brunch @Paninaro



Ne bucurăm întotdeauna când avem noi locuri de încercat în Cartierul Creativ. The newest place in the neighbourhood: Paninaro, un loc perfect pentru breakfast and brunch. It’s a place with good food, music and good company!

Take your friends and pay them a visit!