The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GABRIELA PETRE // DESPRE LOCURI ȘI OAMENI

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • GABRIELA PETRE // DESPRE LOCURI ȘI OAMENIGABRIELA PETRE
  • GABRIELA PETRE // DESPRE LOCURI ȘI OAMENIGABRIELA PETRE
  • GABRIELA PETRE // DESPRE LOCURI ȘI OAMENIGABRIELA PETRE
  • GABRIELA PETRE // DESPRE LOCURI ȘI OAMENIGABRIELA PETRE
1/4
Gabriela Petre a absolvit pictura în anul 2016 și educație prin arte vizuale în anul 2018, în cadrul Universității Naționale de Arte din București. Artista a participat la numeroase expoziții de grup, a făcut voluntariat pentru diverse ateliere de artă.

Despre locuri și oameni

Din nevoia ambivalentă a omului de a se integra în spațiu, și de a conviețui cu natura, omul are nevoie de locuri în care se simte în siguranță, locuri în care se încarcă spiritual, în care redevine el însuși. Omul are nevoie să se lase din când în când dominat de sublimul fenomenelor, să admită mareția naturii.
Artista a găsit un numitor comun pentru loc, locuire și oameni. Acest numitor comun este Spiritus Loci, astfel a realializat cinci obiecte artsitice care impreună vorbesc despre locurile de pe lângă Dunăre. A ales zona Dunării pentru că dorește să descrie plastic spiritul locului, sprit care naște locul, care trăiește în oameni, altfel cum ar mai fi posibilă locuirea. Proiectul propune o investigație asupra acestei stări de echilibru, asupra mijloacelor prin care individul contemporan ar putea-o regăsi. După cum declara Martin Heidegger omul nu poate trăi decât în echilibru cu Pământul, cu Cerul și cu Divinul. Altfel, locuirea devine imposibilă.