The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TypopassageTM // Designul toleranței (Avanpremieră TypopassageTM #8)

Articol / 17 Mai 2018 / RDW team
  •  TypopassageTM // Designul toleranței (Avanpremieră TypopassageTM #8)TypopassageTM // Designul toleranței
  •  TypopassageTM // Designul toleranței (Avanpremieră TypopassageTM #8)TypopassageTM //Designul toleranței
  •  TypopassageTM // Designul toleranței (Avanpremieră TypopassageTM #8)TypopassageTM // Designul toleranței
  •  TypopassageTM // Designul toleranței (Avanpremieră TypopassageTM #8)TypopassageTM // Designul toleranței
1/4
Selecția de afișe prezentată în cadrul RDW 2018 reprezintă o avanpremieră a celei de-a opta ediții TypopassageTM, care va avea loc la Timișoara în perioada Septembrie - Octombrie 2018.

Având ca temă designul toleranței, expoziția The Design of Tolerance / Designul Toleranței va include peste 70 de afișe semnate de designeri recunoscuți la nivel mondial, adunate sub aceeași umbrelă de către inițiatorul și curatorul principal al proiectului, Mirko Ilić (New York).

Ideea expoziției a fost de a invita designeri/graficieni recunoscuți mondial să își exprime vizual înțelegerea lor asupra conceptului de toleranță în limba maternă.

Una din condițiile (dacă nu și cea mai importantă) pentru această expoziție a fost ca ea să fie prezentată în spațiul public, nu într-o galerie de artă. Scopul nu este doar cel de a expune posterele, ci de a aduna și de a apropia oamenii. Să nu uităm că artiștii sunt primii care promovează toleranța și pacea, ei sunt cei ce facilitează procesele de reconciliere.



SAVE THE DATE!
  • 19 - 27 mai 2018
  • Palatul Universul, 23 - 25

  • TypopassageTM este un micro muzeu de artă tipografică și design. Pornind pe urmele unei formule lansate la Viena, „Pasajul tipografic” inaugurat în 2011 la Timișoara, își propune să aducă în atenția publicului larg designul grafic și arta tipografică, prin expoziții, ateliere, conferințe, o publicație anuală și o platformă online dedicată designului de literă. Misiunea asumată este aceea de a articula dialoguri vizuale între designeri contemporani - nume consacrate sau figuri emergente ale scenei internaționale și autohtone - ale căror lucrări acoperă întregul spectru stilistic de azi și care influențează semnificativ comunitatea de design.