The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DEADLINE EXTENDED | RDW Exhibition 2024!

Articol / 14 Sep 2023 / Andra Mihai
  • DEADLINE EXTENDED | RDW Exhibition 2024!
1/1
#RDW2024 #UnlocktheCity #callforprojects
 
Deadline înscrieri: 3 noiembrie 2023 / 15 noiembrie 2023 

Categorii înscriere: Arhitectură / Design Interior / Design Grafic / Design de Produs / Design Vestimentar / Ilustrație.

Înscrierea proiectelor se face completând formularul de înscriere de aici.

Regulamentul de participare, pe care vă invităm să-l parcurgeți înainte de completarea formularului, poate fi accesat aici


 
RDW Exhibition promovează an de an profesioniștii industriilor creative locale prin oferirea unui context în care aceștia să-și prezinte cele mai recente proiecte, atât către colegii de breaslă, cât și către publicul larg.

Designerii și arhitecții români sunt invitați să înscrie proiecte realizate în ultimul an într-una dintre cele șase categorii ale expoziției: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. Termenul limită până la care pot fi înscrise proiecte este 3 noiembrie 2023 / 15 noiembrie 2023.

Continuând demersul început anul trecut, de a strânge și promova cât mai multe proiecte bune, validate de reprezentanți ai industriilor din care fac parte, formatul RDW Exhibition adună în procesul de selecție de anul acesta peste 150 de specialiști locali, reuniți în RDW Community, alături de șase echipe de curatori locali și internaționali. RDW Community se compune anual din participanții ediției anterioare a festivalului, alături de autorii proiectelor prezentate în arhiva online de portofolii a aceleiași ediții.



Intenția întregului demers este de a conecta cât mai mulți specialiști cu scena actuală de arhitectură și design din România și de a crește împreună standardele proiectelor locale. Atât membrii RDW community, cât și echipele de curatori, se modifică an de an, asigurând o viziune nouă fiecărei ediții a festivalului.  

Procesul de selecție are două etape: într-o primă etapă, specialiștii reuniți în RDW Community vor valida proiectele înscrise, formând o bază de selecție din care curatorii ediției vor alege, în etapa a doua, participanții la expoziția fizică din perioada 24 mai – 2 iunie, din București. 

Proiectele votate de RDW Community vor fi promovate pe tot parcursul anului pe romaniandesignweek.ro și pe canalele online de comunicare ale Romanian Design Week și The Institute. 

Mai multe detalii despre membrii RDW Community și curatorii ediției 2024, în curând pe: website, Facebookși Instagram.