The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spații Vii animă Bucureștiul!

News / 02 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Spații Vii animă Bucureștiul!
1/1
După ce a animat, pe rând, un spațiu industrial, una dintre cele mai vechi case din București, un muzeu, o galerie de artă și un apartament privat, Spații Vii vă invită miercuri, 8 noiembrie, ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9, din strada I.L. Caragiale 32, unde va avea loc conferința de încheiere a sezonului 2017 al proiectului, intitulat București supraREAL.

Spații Vii este un proiect de lungă durată, produs de Asociația AVmotional și inițiat de Dilmana Yordanova și Mihaela Kavdanska, un media art duo activ pe plan național și internațional de la începutul anilor 2000.

Propunerea proiectului este unică în industria creativă din România prin conceptul intervenţiilor artistice în spații diferite, publice și private, precum și prin alăturarea artelor audio-vizuale digitale performative și a tehnologiei de Realitate Augmentată (AR).


Începând cu 27 iulie 2017, o dată pe lună, sub numele de Spații Vii. București supraREAL, un spațiu reprezentativ al Bucureștiului a devenit cadrul unei intervenții performative care a îmbinat arta video generativă, sunetul și performance-ul, accentuând specificul locului și reinterpretându-l. Intervențiile performative din cadrul proiectului au reprezentat prima fază a interacțiunii cu spațiile alese.

În a doua etapă, interacțiunea cu spațiile va continua prin intermediul tehnologiei de Realitate Augmentată (AR). În acest sens s-au pus bazele colaborării cu start up-ul „Mo’Real Universe”, care prin aplicația indexAR își propune să diversifice felul în care e folosită tehnologia AR în România. Materialul audio-vizual rezultat de-a lungul celor cinci evenimente Spații Vii va fi adaptat pentru a fi integrat și redat în aplicația indexAR într-o fază următoare a proiectului.

În cadrul conferinței, echipa creativă a proiectului va împărtăși experiența sa, precum și procesul de lucru. Maria Mora, unul dintre cei șapte performeri implicați, va relata experiența ei în cadrul proiectului. Curatorul Horea Avram (PhD, istoric de artă, consultant AR) va face o prezentare ce vizează implicarea și potențialul tehnologiei de Realitate Augmentată în contextul artei contemporane, iar Răzvan Boldis, reprezentant al Mo’Real Universe, va introduce indexAR, o primă versiune a aplicației, în care urmează să fie redate intervențiile performative Spații Vii.

Prezentările vor fi urmate de un Q&A cu echipa proiectului și reprezentanții spațiilor animate în acest an.

Spații Vii. București supraREAL este un proiect produs de Asociația AVmotional.
Echipa internațională a proiectului reunește artiști vizuali, performeri, dansatori, muzicieni, designeri, curatori și coregrafi, care creează un act artistic în timp real, în care maniere diferite de expresie interacționează în timp real, pornind de la identitatea spațiului.

Spații Vii este un proiect cultural finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului cultural București Oraș participativ și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.