The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sounds like a Book (S)pace residency @ Open Call

Articol / 02 Apr 2024 / Andra Mihai
  • Sounds like a Book (S)pace residency @ Open Call
1/1
Sounds like a Book invită artistele și artiștii emergenți să aplice la cea de-a VI-a ediție a programului de rezidență intitulat (S)pace, ce va avea loc în perioada 10-25 septembrie 2024 în satul Șona, județul Brașov, România. Tema actualei ediții este spațiul, cu o focalizare pe straturile sale sociale, politice, culturale și de mediu și pe o viziune conceptuală care privește dincolo de perechea spațiu-loc. 

Găzduită într-o zonă rurală, în vecinătatea orașului Făgăraș, rezidența țese un context pentru dialog, schimb de experiență artistică și biografică. Concepută în jurul atelierelor de arta sunetului și self-publishing, ea sprijină cercetarea artistică, experimentul și contaminarea practicilor artistice cu instrumente de lucru, metode și informații din alte discipline.

Cea de-a VI-a ediție a rezidenței (S)pace navighează peisajul fizic și sonor al satului Șona, pentru a descoperi informații despre prezentul și viitorul apropiat al diverselor tipuri de spații care îl compun. De aceea, programul începe cu un atelier introductiv în două capitole, ținut de Stardust Architects* (Anca Cioarec, Brîndușa Tudor) și artiștii de sunet Cyrill Lim și Andreea Vlăduț, ce va explora ambianța sonoră și arhitecturală în moduri alternative. Partea de explorare și cercetare, este urmată de atelierul de artă sonoră (coordonat de Jakob Loecker), care introduce concepte și instrumente de lucru din arta sunetului. În încheiere, în cadrul atelierului de self-publishing (ținut de echipa studioului interdisciplinar de design Graphomat) materialul sonor va lua o formă vizuală, fiind prelucrat prin punerea în aplicare a unor moduri de lucru specifice ariei de self-publishing.

Programul rezidenței va fi extins prin sesiuni de improvizație sonoră în diferite puncte din satul Șona și o conferință despre experiment în self-publishing și în artă ținută de Mia Ćuk, Footnote Belgrad, studio independent din Serbia.

Deadline aplicații: 26 aprilie 2024
Rezultate: finalul lunii mai 2024
Perioadă rezidență: 10 - 25 septembrie 2024


Formularul aplicației

Detalii și pe site / Instagram / Facebook

***

Sounds like a Book este o platformă de book-making și self-publishing ce se adresează celor interesați de carte ca mediu de expresie artistică. Așa cum sugerează și numele, SLB explorează conversia, transmisia și reprezentarea vizuală a sunetului.

***

Proiect este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Prietenii Sounds like a Book: Fundația Ștefan Câlția, Galeria Posibilă, Graphomat, Time Based Media – Kunstuniversität Linz, Freier Rundfunk Oberösterreich GmbH – Radio FrO, Backlab Collective, Forumul Cultural Austriac, Radio România Cultural,Revista Arta, Sit+Read, res radio, THE INSTITUTE, SEMI SILENT