The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sequence #16 Corner Field | Chlorys

Articol / 11 Sep 2023 / Andra Mihai
  • Sequence #16 Corner Field | Chlorys
1/1
CORNER FIELD, primul solo show în vitrină al lui Chlorys, alături de o intervenție culinară, curatoriat de Daniela Custrin, a avut  vernisajul vineri, 25 august, începând cu ora 19.00. Instalația poate fi vizitată până pe 16 septembrie și reprezintă a doua intervenție artistică dintr-o serie de cinci a unor artiste locale emergente, parte din proiectul SEQUENCE & Mântuleasa în vitrina galeriei Suprainfinit. Fiecare expoziție va fi acompaniată de un eveniment performativ, comunitar în seara vernisajului, în spațiul public, din dorința de a face arta mai accesibilă trecătoarelor și trecătorilor și a crea experiențe împărtășite în cartierul Mântuleasa. 



CORNER FIELD este un joc de cuvinte care se referă la acel ,,loc chiar după colț unde se servește porumb’’, cu accent pe proximitatea care face fiecare magazin din colț convenabil și accesibil pentru comunitate și persoanele din zonă. Instalația regândește logica vitrinei în mediul urban, acele spații în care neoanele și reclamele anunță promisiunile consumerismului, adresând o nouă urgență a prezentului, aceea de fi angajat în momente prelungite de observație și repaus. Porumbul fiert generează o experiență colectivă familiară, în timp ce învelișul porumbului, aranjat în structuri plutitoare și fibroase, comunică modul în care Chlorys alege să se raporteze la risipă în peisajul contemporan industrializat.

 ***

CORNER FIELD este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.