The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

People of Romania se lansează la Galeria Simeza

News / 02 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • People of Romania se lansează la Galeria Simeza
  • People of Romania se lansează la Galeria SimezaAlbert, târgul din Brădeni // Foto: Vlad Petri pentru PEOPLE OF ROMANIA
  • People of Romania se lansează la Galeria SimezaCostică, satul Brădeni // Foto: Adi Bulboaca pentru PEOPLE OF ROMANIA
  • People of Romania se lansează la Galeria SimezaFlorica, satul Ilimbav // Foto: Ioana Moldovan pentru PEOPLE OF ROMANIA
  • People of Romania se lansează la Galeria SimezaAdrian, satul Ilimbav // Foto: Vlad Petri pentru PEOPLE OF ROMANIA
  • People of Romania se lansează la Galeria SimezaVoinea, satul Retiş // Foto: Mihai Sibianu pentru PEOPLE OF ROMANIA
1/6
TATAIA și Doctor’s Studio anunță lansarea oficială a proiectului PEOPLE OF ROMANIA. Vernisajul primei lor expoziţii va avea loc în București pe data de 8 noiembrie la galeria Simeza începând cu ora 18:00, unde vor fi prezentate lucrările şi poveştile artiştilor implicaţi până acum în proiect.

Fotografiile și inregistrările audio au fost realizate cu ocazia unei incursiuni de documentare în 20 de sate din Valea Hârtibaciului (jud. Sibiu) de către Vlad Petri, Ioana Moldovan, Adi Bulboacă, Chloe Sassi, Mihai Sibianu, Daniel Popa, Maria Balabaş, Mugur Grosu, Răzvan Papasima și Maria Miruna Rădan.
 
TATAIA și Doctor’s Studio doresc să arate cine sunt PEOPLE OF ROMANIA. Au pus cap la cap o primă echipă de fotografi, scriitori, antropologi şi manageri culturali şi au plecat cu ei într-o călătorie de cunoaştere. Împreună au cules poveşti despre oamenii care locuiesc în Valea Hârtibaciului din judeţul Sibiu, zonă din centrul României, aleasă simbolic pentru prima noastră documentare. Poveştile oamenilor de aici reflectă specificul influenţei istorice şi multiculturale din zonă, dar totodată oglindesc şi greutăţile traiului izolat din România rurală.


PEOPLE OF ROMANIA este un proiect ambiţios care își propune o incursiune artistică, subiectivă și sensibilă, asupra poveștilor de viață ale românilor din zilele noastre. La 100 de ani de la MAREA UNIRE promovarea diversității face parte integrantă din obiectivele proiectului nostru. Proiectul își propune să cerceteze poveștile tuturor românilor, indiferent de gen, vârstă, etnie, de locul de rezidență sau de statutul social. Strânge poveşti exprimate prin fotografie, istorisiri orale, mărturii scrise şi videoclipuri scurte.

Vlad Petri, regizorul filmului „Bucureşti, unde eşti?”, despre rezidenţa de pe Valea Hârtibaciului:
„Mi-a plăcut mai ales <întâmplarea>, faptul că în fiecare zi plecam la drum fără să știm pe cine întâlnim, fotografiem, cu cine stăm la o poveste, la un pahar de vin, sau în ce curte sau casă o să petrecem câteva ore. Am fost la o stână, am văzut prepararea cașului, ne-am urcat în bisericile săsești de unde am văzut împrejurimile, am vizitat un târg de cai și am asistat la tranzacționarea cailor și porcilor, am auzit povești despre viața de la noi și despre cum se câștigă pe-afară, am vorbit despre acum, dar și despre perioada lu’ împușcatu’, am primit slană și caș și țuică... Mi-au plăcut drumurile prin pădure, cerul cu nori de furtună, serile cu prelucrări de fotografii sau cele de lângă focul de tabără și dormitul sub cerul liber.”

Mai mult decât un proiect cu valoare artistică, PEOPLE OF ROMANIA îşi propune să dezvăluie în primul rând povestea necunoscutului de lângă noi, alături de care ne împărţim viaţa de zi cu zi. Sunt o comunitate online deschisă atât profesioniştilor cât şi tinerilor talentaţi şi pasionaţi de fotografie, film, scris şi explorări antropologice care pornesc în căutarea acelor experienţe şi emoţii care ne aduc mai aproape unii de alţii.

Despre platforma TATAIA
TATAIA captează şi expune mentalul colectiv, documentând istoria actuală. TATAIA îţi contaminează imaginaţia creativă. Este un producător de conţinut cultural transdisciplinar care populează scenă de artă contemporană cu artişti, lucrări şi idei pe care le arată în premieră. TATAIA este un conglomerat de viziuni subiective despre cultură românească, despre oameni şi viaţă din România, să-i zicem folclor românesc contemporan (mainly).

Despre Doctor’s Studio
Produc și promovează proiecte artistice cu strânse și evidente legături cu România și lumea în care trăim. Sunt pentru experiment și inovatie in artă și cred în educarea publicului prin cultură.

Proiect Co-finanţat: Administraţia Fondului Cultural Naţional