The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lista scurtă de nominalizări pentru Modernism Award 2023

Articol / 28 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Lista scurtă de nominalizări pentru Modernism Award 2023
1/1
Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului. Platforma Modernism.ro se situează printre cele mai cunoscute și vizitate produse online de profil, cu un număr de peste 623.200 impressions pe YouTube și peste 24.000 de ore de vizionare a materialelor video produse original.Trofeul din acest an este un obiect de colecție și fost realizat handmade de Cristi Farcaș, edițiile viitoare urmând a fi realizate / personalizate de către câștigătorul din anul precedent.





La data de 1 aprilie 2023 va fi anunțat câștigătorul Modernism.ro Award 2023.

Lista scurtă a nominalizărilor:

- Muzeul Național de Artă Timișoara, pentru găzduirea expoziției „Paul Neagu. O retrospectivă”

- MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană al României, pentru programul de achiziții „Puls 22”

- Adriana și Virgil Scripcariu, pentru „Muzeul-Atelier Școală de la Piscu”

- Dorel Găină, pentru predarea lecției de istoria artelor

- Eugen Raportoru, pentru „Răpirea din Serai”

- Vasile Mureșan Murivale, pentru „patrimoniul viitorului”

- Mirela Traistaru, pentru expoziția și filmul „Just Mirela” de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

- Radu Pandele, pentru că e tânăr și neliniștit

- Nicu Covaci, pentru controversa cu Cenaclul Flacăra (și pentru că e la modă)

- George Șerban, pentru promovarea artei românești și spiritul de colecționar

- Dorin Ștefan, pentru autodenunțul „my modernism”

- Aurelia Mocanu, pentru mărturii inedite și restituiri din arhive

- Mihai Plămădeală, pentru retrospectiva sa asupra artei contemporane românești 1990-2020

- Pavel Șușară, pentru microistorii de artă

- Sorina Jecza, pentru expozițiile din cadrul evenimentului de deschidere Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Modernism.ro scanează și promovează zilnic scena artistică românească, având capitole pe conținut (Q&A, Gallery Talk etc.), pe tip de creativitate (Secret Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectură, Educație etc.) pe nișe creative (art therapy, homemade art etc.). Printre secțiunile sale se regăsesc: Artistul lunii, Expo of the week, News, Punctul Critic, No Comment, Gallery Talk, Home Made Art, VideoISM, Secret Museums, Photo of the Day, Q&A, Serial, Show me the money, Concurs, Art Terapie, Arhitectură. Modernism.ro are un public urban, creativ, artistic, experimentalist, dinamic (circulă mult), cu studii superioare, freelanceri, creativi din industrii creative și culturale, angajați în corporații, instituții, fundații, asociații culturale, ce derulează proiecte de implicare socială prin artă ori prin forme creative contemporane. Media de vârstă acoperă toată plaja de 15-85 de ani. Mai mult, promovarea artiștilor și producătorilor contemporani români din sectoare creative vizuale cât mai diverse, în online, aduce publicuri suplimentare semnificative, pe segmentul de vârstă tânăr.

Modernism.ro are peste 1200 de artiști indexați și până la 5.000 prezentați pe platformă, cu peste 200 de spații de artă românești și 250 de spații de artă est-europene indexate. Cele peste 500 de materiale video producție originală încărcate pe YouTube au adus 433.500 vizionări cu peste 24.000 de ore de vizionare iar serverele Modernism.ro susțin o arhivă media impresionantă de peste 135.000 de materiale multimedia.

Pentru noutăți pot fi accesate următoarele: site | Youtube | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest | Tumblr