The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Evenimente speciale în cadrul DOI JOI

Articol / 07 Mar 2022 / Andra Mihai
  • Evenimente speciale în cadrul DOI JOI
1/1
Întâlniri Ser(i)ale 1.0: The Devil Dancing on Your Chest
10 Martie 2022 @ 21:00
Atelier Catinca Tabacaru | Calea Giulesti 14, etaj 3, București


Catinca Tabacaru introduce proiectul Întâlniri Ser(i)ale (aka A Series of Peculiar Events), un ansamblu de evenimente desfășurate în spațiu intim al Galeriei pe Calea Giulești 14, etaj 3, București. Intitulat Atelier Catinca Tabacaru, acest nou spațiu propune inițiative neașteptate, boeme și experimentale, cu un program divers cu performances, muzică, discuții și un supper club experiențial.

Pe 10 martie, 2022, începând cu orele 21:00 este inaugurat noul spațiu cu Întâlniri Ser(i)ale 1.0: The Devil Dancing on Your Chest, o seară de muzică live și poezie spoken word cu Marin Grigore, în colaborare cu Martha Thar și Hammee.

Acest happening va marca ultima parte a celei de-a doua ediții din cadrul circuitelor de evenimente Doi Joi, care va avea loc pe 10 martie 2022 - 18:00-22:00. Doi Joi este un proiect colaborativ pentru scena de artă din București. Galeriile de artă au program extins de vizitare, vernisaje și evenimente speciale în a doua zi de joi a fiecărei luni. 

Ne dorim să construim legături și dialog în cadrul comunității locale, celebrând totodată creativitatea din mijlocul ei… - Catinca Tabacaru și Daniela Palimariu, Co-Fondatori Doi Joi

De la happening-uri dedicate, la un program extins de vizitare, acțiunile înscrise în circuit sunt menite să încurajeze și să faciliteze comunității locale interesul și accesul la artă contemporană și experiențele derivate prin vernisaje, performance-uri, artist talks, proiecții, tururi ghidate sau pur și simplu prin facilitarea întâlnirii cu artiștii.

“DOIJOI este o declarație promițătoare, ce are vocația să capete avânt și să facă din scena locală de artă din București una cu un puls mai serios, cu deschidere reală și de calibru internațional.” - Radu Ianoș, Propagarta



Evenimente Speciale

SUPRAINFINIT, vernisaj

Matei Dumitriu | A glimpse, approximately
Strada Mântuleasa 22

« A glimpse, approximately » marchează prima expoziție personală a artistului Matei Dumitriu la galeria Suprainfinit, coagulând un grup de lucrări noi care investighează noțiunile de timp, contingență și simultaneitate din perspective și planuri multiple. Lucrarea sa video pe trei canale, alături de o serie de trei fotografii și o instalație abordează diverse tipologii care se suprapun și se descompun simultan, levitând în jurul timpului și generând imagini vizuale care reconfigurează legăturile dintre realitate–context–timp. 


⅔ galeria, Mihai Barabancea în conversație

Mihai Barabancea | Metatronix 3000
Strada Franceză 4

Într-un artificiu înșelător, artistul împletește cadrele care descriu realitatea urbană cu peisaje improvizate și personaje fictive aduse la viață de actori neprofesioniști. Făcând de nedistins bariera dintre ceea ce este real și ceea ce este pus în scenă, veridicitatea mediului fotografic ca înregistrare obiectivă a vieții „așa cum este” devine subminată în favoarea construirii unei hiperrețele complexe de avataruri, contexte și intrigi, al cărei maestru-păpușar este Barabancea. Atrăgător și oarecum sadic de sincer, această cartografiere a vieții deschide în spațiul galeriei o ambianță care pare să înghită realitatea.

VAGon @Atelierele Malmaison, finisaj
Souvenirs Anamorphiques
Calea Plevnei 137C, etaj 2

«Souvenirs anamorphiques» este un proiect care interoghează posibila și imposibila misiune de a reprezenta realul. Având la bază o serie de imagini intropsective,  încearcă să recompună o viziune obiectivă a situațiilor obișnuite fiind,  cu toate acestea,  subiect de interpretări divergente. Este un proiect hibrid care combină tehnici ale noilor media cu performance și teatru optic. Printr-un joc și o scenografie care se dezvăluie progresiv, în trei etape, această instalație multimedia integrează spectatorul oferindu-i un loc în centrul intrigii.

Alte vernisaje se vor ține la: Sandwich Offspace, Anaid Art, Goethe Institut si Cabinet 44.
Alte evenimente speciale se vor ține la: Sector 1 si Strata Gallery.

În plus, /SAC @ Malmaison (Isolation in a series of liminal states| Screening & Expoziție), Mobius Gallery (Diana Matilda Crișan | Cheerleader for a funeral), IOMO Gallery ( expoziție Oana Farcaș & Mirela Moscu) și galeria Anca Poterașu (Some are Born to Sweet Delight | Dragoș Bădiță) vor avea program extins de vizitare.