The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Back in Black (and White), expoziție de Mircea Moroianu în cafeneaua M60

Articol / 29 Sep 2022 / Andra Mihai
  • Back in Black (and White), expoziție de Mircea Moroianu în cafeneaua M60
1/1
Sâmbătă, pe 1 octombrie, are loc vernisajul expoziției Back in Black (and White) de Mircea Moroianu în cafeneaua M60, eveniment integrat în cadrul Nopții Albe a Galeriilor.

După „Minimal is Criminal”, artistul se întoarce în spațiul cafenelei cu o nouă expoziție.

Back in Black (and White) este o selecție de desene noi și vechi, în același stil minimalist, alb-negru și plin de umor, specific atât artistului cât și emblematicei cafenele bucureștene.


Profund analitice, lucrările artistului sunt surprinzătoare radiografii ale societăţii şi omului de astăzi, abordând teme de la depărtarea de propriile rădăcini, adaptarea la o relaţie toxică, până la alienarea prin tehnologie.

„Mă gândesc uneori zile în șir la un desen și când îl văd suficient de clar, îl desenez în câteva minute. Sunt câteva desene pe care când le-am văzut gata, mi se părea că le știu de multă vreme”, spune Mircea, care invită privitorii să descopere desenele lui în spaţiul minimalist, alb-negru, dar foarte personal, al cafenelei M60.

***

Mircea Moroianu este artist vizual, muzician și scriitor, iar în prezent lucrează în comunicare, în calitate de copywriter. Desenele sale au fost expuse în galeriile Galateca, Artfooly și CreArt, la festivalul Romanian Design Week în 2017 și 2018 și în Grecia, în cadrul Art Atena. 


Join the event HERE