The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Artă contemporană x Grădina Botanică „Dimitrie Brandza" = Gems! for the Garden

Articol / 25 Aug 2023 / Andra Mihai
  • Artă contemporană x Grădina Botanică „Dimitrie Brandza" = Gems! for the Garden
1/1
Din 8 septembrie, arta contemporană trăiește în simbioză cu plantele vii și flora spontană din Grădina Botanică „Dimitrie Brândza”. Serele și parcurile din Cotroceni devin spațiu expozițional pentru instalațiile de artă realizate de 10 artiști din țări diferite, care au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal. 

Expoziția Gems! for the Garden, curatoriată și organizată de Living Content, își croiește propria traiectorie printr-o serie de instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice.

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (RO) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (USA), Julie de Kezel (BE), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (DNK), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Kris Lemsalu (EE), artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content. Performance-ul va începe la ora 19:15.

Gems! for the Garden este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog. - Adriana Blidaru, curatoare

Expoziția Gems! for the Garden va fi deschisă publicului în perioada 8 septembrie - 31 octombrie 2023. Vizitarea expoziției se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Recomandăm consultarea programului complet de vizitare pe site

În paralel cu programul expoziției, Living Content pregătește o serie de intervenții artistice temporare, care vor fi anunțate în săptămânile următoare. Urmăriți evenimentele Living Content prin subscribe la Newsletter și pe pagina de Instagram.

*** 

Echipa proiectului: Adriana Blidaru - curator, Tatiana Moise - manager proiect și consilier curatorial, Andreea Pietroșel - PR și comunicare, Flavius ​​Augustin Budău - identitate vizuală și grafică.

Mulțumiri speciale Goethe Institut, Stratos și Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București.