The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sequence #18 | Aici a fost odată câmp

Articol / 09 Oct 2023 / Andra Mihai
  • Sequence #18 | Aici a fost odată câmp
1/1
SEQUENCE #18
Aici a fost odată câmp
HORA (Ioana Mincu și Mara Verhoogt) & Marco Verhoogt
12 Octombrie – 4 Noiembrie
curatoriat de Daniela Custrin
*un eveniment dog-friendly



„Aici a fost odată câmp” reprezintă prima instalație artistică sub forma unei colaborări între HORA (Ioana Mincu și Mara Verhoogt) și artistul Marco Verhoogt în vitrina galeriei Suprainfinit. Instalația urmărește efectul pe care expansiunea și transformările din zona periferiei de Nord a Bucureștiului l-a avut asupra câinilor din zonă, integrând în procesul documentar o perspectivă speculativă, sub forma unei narațiuni adresată tuturor conștiințelor, umane și non-umane. Creând un scenariu în care câinii, în forme hibride și de compost, continuă să existe în peisajele neprietenoase, construindu-și culcușuri din moloz, resturi de plastic și gunoaie menajere, instalația caută noi forme de imaginare și acceptare radicală.  

Mariana locuiește într-o casă la roșu împreună cu 300 de câini adunați de pe străzi și câmpuri. 

Nicu vine la pescuit de dimineață sub DN1 la ultimul lac sălbatic din zonă. 

Oameni cu fețe de câini își iau micul dejun în fața unui adăpost construit din resturi de șantiere.

*Aici a fost odată câmp reprezintă a doua intervenție artistică, după Of Canines and Concrete (2022) inițiată de specula grup, care aduce în discuție relațiile dintre câini stradali și oameni, creând o continuitate tematică și discursivă în vitrina galeriei Suprainfinit. La vernisaj, sunt invitați și companionii canini ai vizitatorilor. 

Instalația reprezintă a patra intervenție artistică dintr-o serie de cinci a unor artiști locali, parte din proiectul SEQUENCE & Mântuleasa în vitrina galeriei Suprainfinit. Fiecare expoziție va fi acompaniată de un eveniment performativ, comunitar în seara vernisajului, în spațiul public, din dorința de a face arta mai accesibilă trecătoarelor și trecătorilor și a crea experiențe împărtășite în cartierul Mântuleasa.

Link eveniment aici.

***

Aici a fost odată câmp este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.