The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Un-hidden Bucharest @ Cinema Marconi

News / 30 Aug 2017 / INSTITUTE.RO
  • Un-hidden Bucharest @ Cinema Marconi
1/1
Un-hidden Bucharest este un proiect de regenerare urbană propus de Save or Cancel, care constă într-un traseu cultural alternativ, ce promovează explorarea urbană, accesează memoria colectivă și dezvăluie, strat cu strat, multi-culturalitatea și diversitatea istoriei locale, sporind sentimente de apartenență și de afecțiune pentru oraș.

Proiectul este imaginat ca serie de 3 semnale urbane, al căror scop e umanizarea orașului, și promovarea explorării acestuia prin artă.

Un-hidden Bucharest @ Cinema Marconi

Din 2015, Asociația ICULT susține demersuri pentru a conserva și reactiva fostul Cinema Marconi sub forma unui hub cultural.

Clădirea fostului cinematograf Dacia, redenumit Marconi, contribuie la redefinirea unui peisaj urban degradat, prin intervenția din 2016 a artistului Pisica Pătrată pe clădirea monument, în prag de colaps. În contextul recentelor demolări din zona Buzești Berzei, zona își pierde caracterul unitar al țesutului urban de secol XIX început de secol XX.

Instalația Un-hidden Bucharest – semnal urban III pune în lumină intervenția lui Pisica Pătrată din 2016 și clădirea-monument, cu ajutorul unei intervenții efemere creată de VJ VLC, dezvăluind istoria și viitorul Cinema Marconi.

VJ VLC este un VJ, tânăr regizor și fotograf, aparent omniprezent, care realizează fotografii experimentale dar și tradiționale ale Bucureștiului, oamenii săi fermecători și mașini flamboaiante. În 2016, VJ VLC a animat fațada Teatrului de vară CAPITOL, un alt monument abandonat unde Pisica Pătrată privește trecătorii.

Turul alternativ Un-hidden Bucharest, care va fi în curând disponibil în format tipărit și ca o hartă web, conține 22 de noi intervenții artistice publice în București.