The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Show Off RDW va avea loc la Palatul Universul

Articol / 26 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • Show Off RDW va avea loc la Palatul Universul
  • Show Off RDW va avea loc la Palatul Universul
  • Show Off RDW va avea loc la Palatul Universul
1/3
Show Off RDW, un format inspirat de UniCredit Bank, va avea loc la Palatul Universul, în Cartierul Creativ, în perioada 19 - 27 mai.

Ajuns la cea de-a doua ediție, formatul special Show Off RDW, care face parte din festivalul Romanian Design Week și care este inițiat și inspirat de UniCredit Bank, cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfășura la Palatul Universul (Str. Brezoianu 23-25, corp B).

Show Off 2018 se va traduce într-o serie de expoziții și evenimente punctuale: Expoziția Diploma Selected, o expoziție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 12 profesioniști din industriile creative și 13 proaspăt absolvenți ai facultăților vocaționale, Expoziția UYDA by Ubikubi, care va cuprinde atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției Ubikubi Young Designers Award de anul acesta, Lady Steps - Stories that matter, o noua ediție din seriea de întâlniri inspiraționale în care femei de succes vin să împartășească din povestea și experiența lor, despre provocările de zi cu zi și modul în care au reușit să se impună în domeniul lor de activitate. o ediție specială CreativeMornings, dar și într-o serie de evenimente care vor avea loc la Linotip - Centru independent coregrafic.

Acum aproape 11 ani când ne-am dus pentru prima dată către ei, creativii și artiștii erau priviți boemi, cu capul în nori, fără simț practic, fără simț antreprenorial. Însă noi am fost primii care au văzut în ei de la început pasiune, determinare și talent. Am văzut mințile care schimbă lucrurile. Suntem Banca Minților Creative și acesta este motivul pentru care ne-am îndreptat atenția din nou spre cel mai nou și mai activ loc creativ din București - Palatul Universul, care continuă să fie și în 2018 gazda SHOW OFF RDW, adunând sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă. Porțile Palatului Universul sunt larg deschise minților creative în perioada 19-27 Mai 2018!”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Romanian Design Week este un festival care s-a dezvoltat organic și care astăzi înseamnă mai mult decât o expoziție centrală, traducându-se într-o serie de formate speciale, care compun o arhitectură complexă a ceea ce a devenit în acești cinci ani cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din România. Ne bucurăm că formatul inspirat de partenerii noștri de la UniCredit Bank s-a bucurat încă de la prima ediție de mult succes și sunt convins că și anul acesta va reuși să surprindă printr-o selecție foarte bună de evenimente și designeri tineri și foarte tineri, ce merită urmăriți și încurajați”, a declarat Andrei Borțun – CEO The Institute.

Programul Show Off Romanian Design Week by UniCredit Bank

Diploma Selected
19-27 mai, Mezanin, Palatul Universul
Vernisaj: 19 mai, ora 18.00
Program vizitare: 09:00 - 20:00

Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății, The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, aduce în atenția unui public cât mai larg proiectele absolvenților, punând accent pe „împreună” și pe dialogul artistic.

Lucrările pe care le veți putea admira în cadrul expoziției au fost selectate din cadrul operelor prezentate în cadrul expoziției DIPLOMA, de către un board creativ, format din specialiști de renume:

Arhitectură 
Andrei Șerbescu (Arhitect, ADNBA), care a ales proiectul „Sală de reprezentații în București”, al Laurei-Ioana Oniga.
Arhitectură de Interior
Eliza Yokina (Arhitect Partner Cumulus), care a optat pentru Bianca-Andreea-Alice Rada, cu proiectul „Casa Micescu/BIBLIOHUB - biblioteca viitorului” și pentru Diana Cîrdeiu, cu proiectul „Centrul Cultural pentru adolescenți Botoșani”.
Arte Textile
Andreea Sandu (Coordonator Galeria Galateca) - absolvent Mihai Popescu, cu proiectul „Expediție”.
Ceramică, Sticlă, Metal
Ioana Ciocan (Director General, Pavilionul de Artă București Art Safari), care a optat pentru Laura Târțău și proiectul „CONTINUUM - Incursiune stilistică a bijuteriei sec.XX_XXI”.
Design de obiect
Dragoș Motica (Designer & Creative Director, UBIKUBI) a ales proiectul MAU, semnat de Alex Ștefan Niță.
Fashion
Mirela Bucovicean (Fondator Molecule F) a optat pentru Laurențiu Cosmin Matei și colecția sa - Characters.
Foto - Video
Nicu Ilfoveanu (Fotograf) a ales proiectul Melissei Antonescu – „La început a fost povestea”.
Grafică
Matei Câlția (Galerist Galeria Posibilă) și proiectul selectat de acesta – „The Space Between” a lui Ciprian Grigorescu.
Graphic Design
Raymond Bobar (Designer Grafic) a optat pentru “The Dictionary of Obscure Sorrows”, proiect semnat de Livia Fălcaru.
Urbanism
Eugen Pănescu (Arhitect, Planwerk Cluj) a ales proiectul Elenei Rus- „Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorică, într-un oraș Est-European”
Pictură
Suzana Vasilescu (Istoric de artă & manager cultural) a optat pentru Marina Daniluc și proiectul „Absent”.
Sculptură
Cosmin Năsui (Critic de artă) și proiectul „Anima”, a lui Denis Simion.

Expoziția UYDA by Ubikubi
19-27 mai @ Beans&Dots
Vernisaj: 19 mai, ora 18.00
Program vizitare: 08:00 - 20:00

Ubikubi Young Designers Award (UYDA) este un concurs de design de obiect deschis tinerilor designeri, arhitecți sau pasionaților de design cu competențe specifice, care doresc să-și vadă proiectele transformate în produse fizice.

Expoziția își propune să arate ce presupun procesele specifice designului, iar în acest sens, va prezenta atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției UYDA de anul acesta.

Ajuns la cea de-a doua ediție în 2018, concursul este un demers inspirat de UniCredit Bank și urmărește să devină reperul principal în ceea ce privește competițiile de design din România.

Fondat în 2014, Ubikubi este un studio de design și producător de mobilier din București. Oamenii din spatele studioului sunt Dragoș Motica, designer și creative director și Robert Savu, co-fondator și antreprenor. Colecția de obiecte din portofoliul Ubikubi este dezvoltată in-house, cu tehnologie proprie și materiale sustenabile.

Lady Steps - Stories that Matter
23 mai @ FIX me a drink
Ora: 19:00


O noua ediție Lady Steps aduce în faţa publicului pe Cristina Roman, Communications & Business Development Manager – Europe D&AD & Founder SheSays Spain şi Laia Miret, Head of Art PlayGround & Founder SheSays Spain.

Evenimentul este organizat de ADC Romania România (ADC*RO), o asociație non-profit al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate. Misiunea organizaţiei este de a conecta și de a aduce împreună cele mai puternice talente creative şi de a le pune la dispoziţie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate şi excelenţă profesională.

CreativeMornings Bucharest
Vineri, 25 mai, Apollo 111
Ora 8.30


Un mic dejun pentru comunitatea creativă alături de coregrafa Vava Ștefănescu, care ne va vorbi despre angajamentul său pentru dans, performance și lucrul cu corpul. Tema: #COMMITMENT. Locurile sunt gratuite, dar limitate. Înscrierile se fac aici: creativemornings.com/cities/buc, începând cu 21 mai, la ora 10.

Împreună cu echipa pe care o conduce la Centrul Național al Dansului din București, Vava Ștefănescu mișcă orașul și îl face să-și reconsidere raportarea la spațiu, timp, atitudine și la corp ca obiect artistic. Angajamentul ei de nezdruncinat față de performance ca artă a mișcării a făcut ca dansatorii români să primească o nouă casă în București: Sala Omnia.


LINOTrip to contemporary dance by Liontip
19 mai
17:00 - 19:00 - Workshop de dans contemporan
20:00 - 21:00 – Vizionare de scurt metraje de dans contemporan

Evenimentul va fi compus dintr-un workshop și o vizionare de scurt metraje și va fi cu circuit închis. În timpul workshop-ului, cei care vor participa vor putea descoperi mișcarea și corpul prin intermediul exercițiilor de partnering - lucru cu parteneri diferiți, care este menit să incurajeze încrederea în interacțiunea cu alt corp, altă personalitate.


Parteneri Romanian Design Week 2018
Prezentat de: The Institute și UniCredit Bank
Partener principal: glo
Partener: Absolut, Ciuc, Telekom Electronic Beats, Rompetrol, IKEA
Parteneri instituţionali: Institutul Cultural Român, Administrația Fondului Cultural Român, Compania Națională Aeroporturi București, British Council, Ambasada Suediei în România, Institutul Suedez, Anul European al Patrimoniului Cultural
Parteneri media principali: Hotnews, Posterscope România, Promenada Mall
Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Radio România Cultural, Alist Magazine, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile și Nopți, Molecule F, Designist, Art Safari, Glamour, DreamingOf.net, Modernism.ro.
Parteneri strategici: Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă și Asociații, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, MindTreat Studios, Ove, Zelist.

Romanian Design Week este cel mai mare festival multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.


Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de 25 milioane de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.