The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017

Articol / 10 Mai 2017 / RDW team
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017AND Birou de Arhitectură
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017CASA ARHITECTURII - OAR București & CALUP
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017CITY PROJECT
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017CUMULUS
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017HB Design Team
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Ioka Design & Decoration
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Latitudine53 by Manasc Isaac
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017PRODID- Laborator de arhitectură
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Square One
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Stardust architects* + Atelier Tron + Studio Mud
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017studio ae - architecture & evolution
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017studio Est
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Studio InSign
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Twins Studio şi Cristian Corvin Studio
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură @ RDW 2017Wolfhouse Productions
1/15
16 studiouri de arhitectură își deschid porțile în seara de joi, 25 mai începând cu orele 20.00. Un eveniment marca The Institute, Noaptea Sudiourilor de Arhitectură promovează industriile creative prin implicarea studiourilor de arhitectură din București ȋn evenimente interactive ce au loc simultan ȋn sediile lor sau ȋn spații conexe. Evenimentul permite publicului larg să treacă pragul studiourilor de arhitectură, ȋntr-un cadru informal și relaxat, îi invită pe studenți, colegi arhitecți și designeri să viziteze și să cunoască echipe și proiecte. Turul studiourilor de arhitectura @RDW 2017 are finish-ul la Palatul Universul, începând cu orele 23.00, pentru un after party organizat în grǎdina Universul.
 
Meet the studios - Noaptea Studiourilor de Arhitectură 
 
Iată, în ordinea numerelor de pe tricouri – alfabetică, mai exact – toate detaliile necesare acelora dintre voi care doresc să le viziteze. 
 
AND Birou de Arhitectură a fost înfiinţat în 2003 în Bucureşti de către Andrei Şerbescu şi Adrian Untaru, cărora li s-a alăturat ulterior Bogdan Brădăţeanu. Toate proiectele biroului sunt orientate către o înţelegere cât mai largă şi mai profundă a oraşului şi a evoluţiei sale, ca fundament pentru gânduri, speranţe şi îndoieli. Situaţia inedită creată în jurul fiecărui proiect în parte, împreună cu legăturile sale fragile cu oamenii, cu cartierele şi poveştile lor, sunt resursele esenţiale ce îmbogăţesc şi modelează fiecare demers. 
 
 
 
CASA ARHITECTURII - OAR București & CALUP Noul proiect-strategic al Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România, dedicat dialogului cu societatea, se lansează public în timpul Nopții Birourilor de Arhitectură în noul sediul al filialei de pe str. Sf Constantin 32, printr-un eveniment Open House alături de CALUP. Casa Arhitecturii își propune să devină un reper al orașului pe probleme urbane, un emițător de informație și știință care să catalizeze societatea în sensul creșterii educației urbane și a spiritului creativ, de la nivel de metropolă la cel de detaliu privind aspectul imaginii urbane sau design, fiind: primul loc de interes public (landmark urban) dedicat arhitecturii din București, interfața OAR către spațiul public, hub al inițiativelor profesionale emergente, centrul de informare pe problematici legate de arhitectură, urbanism, legislație, patrimoniu, spațiu cultural deschis la evenimente și acțiuni, precum si cafenea și spațiu de socializare. În misiunea sa de a proteja și promova calitatea produsului de arhitectură și urbanism și consolidarea profesiei de arhitect, OAR București urmărește colaborarea cu administrația publică, organizațiile și companiile profesionale, organizații non guvernamentale, mediul de afaceri și cetățeni.

 
CITY PROJECT, birou de arhitectură înființat în 2004, oferă servicii de arhitectură și design complete, de la concept până la finalizarea completă a lucrării, trecând prin toate fazele specifice unei bune proiectări. Partenerii asociați, fondatori ai firmei, sunt arhitectele Ina Cocioba și Irina Ionescu Firma îşi încurajeazǎ arhitecţii din echipǎ sǎ îşi foloseascǎ creativitatea în folosirea soluţiilor tehnice şi sǎ se implice încǎ de la începutul unui proiect, în toate detaliile, pentru a putea avea la final, un proiect bine gândit, care sǎ rǎspundǎ corect temei, cu o abordare deschisǎ cǎtre context, materiale şi mod de locuire.


 
 
CUMULUS = PZP & SYAA & ARXTUDIO, un mix de experienţǎ şi expertizǎ unic în arhitectura din România generat de dorinţa de a furniza nu doar „mai mult”, dar „mai bine”, ridicând standardul serviciilor de proiectare, pentru a rǎspunde nevoilor unei lumi tot mai complexe. 

 
HB Design Team este un biroul de arhitecturǎ condus de Mihai Berceanu şi animat de discipolii sǎi organizaţi în 3 nuclee de lucru. Construiesc cu pasiune şi experienţǎ centre comerciale de mari dimensiuni. Pentru fiecare dintre membrii echipei, arhitectura reprezintǎ “limbajul intenţiei şi schimbǎrii, mediul şi povestea a ceea ce urmeazǎ mai departe.” 
 

 
Ioka Design & Decoration e o echipa tânără formată din două arhitecte de interior a căror activitate se concentrează pe artă, design de interior și dezvoltare estetică, întrucât “design-ul deosebit nu este făcut doar pentru a fi privit, ci pentru a fi locuit și simțit”. Ȋmpreunǎ ca prietene şi partenere în aceastǎ colaborare , cele douǎ arhitecte împart aceeaţi viziune în decorarea spaţiilor interioare cu cǎldurǎ şi stil. Studio-ul lor se concentreazǎ pe realizarea unui design de calitate, conceput “sur mesure”  pe  cerinţele fiecarui client.      

    
 
Latitudine53 by Manasc Isaac. Călătoria lor a început acum 30 de ani prin proiectarea clădirilor de înaltă performanță în Arcticul Canadian. De atunci, Manasc Isaac a transpus cunoaşterea dezvoltată lucrând în climat extrem, în capacitatea de a fi economici cu resursele, creând medii excepţionale de lucru pentru oameni. Același lucru îl face Latitudine 53 în România. Deschid calea folosind tehnologii de ultimă oră pentru a proiecta clădiri noi şi transformǎ clădiri îmbătrânite în medii sănătoase, frumoase şi viabile investitorilor şi utilizatorilor în egală măsură. Lumea este interconectată, iar construcțiile sunt o parte importantă a întregului. Procesul de design Latitudine 53 reflectǎ acest mod integrat de abordare a design-ului aducând laolaltă o seamă de părți interesate într-o manieră transparentǎ şi colaborativă. 



Morphoza
este o companie specializată în proiecte complete de amenajare interioară pentru spații de lucru inovatoare, spații comerciale și rezidențiale. Povestea lor a început acum mai bine de 10 ani, când şi-au dat seama că pot face lucrurile mai bine. Și au crezut atât de tare în ideea aceasta, încât au creat contextul în care, pe de o parte, nevoia și așteptările clienților sunt pe primul plan, iar, pe de altă parte, echipa e pregătită să își asume responsabilitatea întregului. Standardele înalte pe care şi le-au impus încă de la început și de la care nu s-au abătut pe parcurs, împreună cu entuziasmul întregii echipe i-au ajutat să creascǎ organic și să transforme o echipă aflată la început de drum într-o adevărată familie de profesioniști. 

PRODID- Laborator de arhitectură
oferǎ servicii complete de proiectare incluzând toate fazele specifice de amenajare, design de produs, design de spaţii expoziţionale, restaurare şi proiecte comunitare. Echipa este formatǎ din: Şerban Sturdza, Doina Sturdza, Dan Cioclu, Alexandra Culescu, Mihai Mardare, Alexandra Mihailciuc, Mika Nilich, Daria Petraşcu, Ovidiu Serghe, Ioana Tilicea & colaboratori. Portofoliul lor de lucrǎri include, pe lângǎ altele: Casa Mincu, Conacul Pribegeanu (Mărculeşti, Giurgiu), Conacul Ghica (Ghergani, Dâmboviţa), extindere Consiliul Judeţean Timiş, extindere Palatul Baroc (Timişoara), refuncţionalizare spaţiu Muzeul de Artă (Timişoara), amenajare Piaţa Unirii (Timişoara), Casa Mandeal (Str. Popa Tatu, Bucureşti), Casa Marcov (Voluntari), Casa D (Str. Cantilli, Bucureşti), Casa S (din pădure, Băneasa), Casa I (Str. Vasile Fuică, Bucureşti); concepţie de expoziţii (selectiv Lasting – CERF 2000, Bolt - Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2008, Târgul internaţional de carte – ICR Madrid 2011, Londra 2012, De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948 – MNAR, UnArte, Bucureşti 2014); programe pentru protejarea patrimoniului românesc (în colaborare cu Fundaţia Pro Patrimonio) - « Batem fierul la conac ! », 60 biserici de lemn, Casa lui George Enescu de la Mihăileni.
 

 
Square One a fost fondat în 2001 ca un birou multidisciplinar activ în arhitectură, design interior, design de produs și graphic design. Astăzi lucreazǎ, de asemenea, ca manageri de proiect și livreazǎ proiecte la cheie. Exploreazǎ constant și caută noi direcții de dezvoltare și abordeazǎ fiecare proiect ca pe o provocare.
 


Stardust architects* + Atelier Tron + Studio Mud.
Stardust architects* caută experiențe poetice în procesul de design, din dorința de a încetini automatismele de utilizare a obiectelor, a spațiilor, propunând momente de liniște, prezență sau reflecție. Stardust architects* sunt Anca Cioarec și Brândușa Tudor, arhitecți și asistente la catedra de Introducere în proiectarea de arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. Au fondat Stardust architects* în 2011 // Atelier Tron e un proiect care îmbină arta, arhitectura și designul textil cu scopul de a crea obiecte prin care învǎțăm să fim mai buni cu noi inșine și cu lumea care ne înconjoară. Fiind un studio tânăr, își propune să experimenteze cu materiale textile în direcția designului de interior, de obiect si a modei, promovând o gândire îndreptată spre sustenabilitate și consum conștient // Studio mud e un teren serios de joacă, un spațiu de autocunoaștere și expresie, spațiu de manifestare liberă, oportunitate de interacțiune cu lumea, necenzurat și personal
 


studio ae
- architecture & evolution. Studio ae a fost înființat în 2010 de Andrei Ștefănescu împreună cu Elena Ștefănescu în București, după câștigarea mai multor competiții naționale și internaționale de design, arhitectură și urbanism.  Andrei Ștefănescu este arhitect și are un master în Dezvoltarea Durabilă. Andrei a lucrat in mai multe birouri de arhitectură din București. Pasionat de sculptură, arhitectura este o nouă modalitate de expresie artistică. Elena Ștefănescu a studiat și practicat arhitectura și în Paris. Elena Ștefănescu a făcut parte din echipele de dezvoltare a mai multor companii internaționale care au realizat mai multe proiecte în Romania. Cu experiență în management de proiect, arhitectura este o modalitate de a dezvolta idei noi. Obiectivul fiecărui proiect este să sintetizeze și stabilească baza diferitelor criterii cum ar fi cele de estetică, funcțiune, eficientă, constrângeri, cost, timp și calitate.
 


studio Est
. Pornită ca o idee în Shanghai și înființată la București în 2015, studio Est este o rețea colaborativă formată din patru arhitecți permanenți - Alex Muntean, Alexandrina Remescu - Șimo, Călin Lambrache, Valeriu Nicolaides plus colaboratorii lor ingineri, arhitecți, urbaniști, designeri și alte minți creative. Numele "studio Est" reflectă curiozitatea și interesul celor patru arhitecți pentru arhitectura emergentă din Orientul indepartat (China, Vietnam, Tailanda, Indonezia, India), unde trei dintre ei au lucrat și au locuit pentru  câțiva ani, dar și apartenența lor la zona Europei de Est în care s-au decis să se intoarcă și să profeseze. Experiența de lucru din China le-a deschis ochii catre arhitectura asiatică locală, atât tradițională cât și contemporana, nestudiată in Bucuresti și care i-a cucerit foarte repede. Se simt atrasi de conceptele specifice zonei asiatice: clădiri pavilionare cu circulații care se deschid către natură, spații ample deschise dar acoperite, grădini luxuriante în spații mici și orientate către interior, integrarea vegetației și a apei în arhitectură, curți interioare și ventilație naturală; pe care încearcă să le aplice în proiectele lor acolo unde situatia și contextul o permit.
 


Studio InSign
este un birou de arhitectură și design interior care oferă servicii de design de interior și de branding prin crearea unei identități vizuale și reflectarea acesteia în proiectul de amenajare interioară, realizează proiecte la cheie, proiecte de arhitectura și design de produs.  Studio Insign realizează și implementează cu succes proiecte din cele mai diversificate pentru apartamente, case, hoteluri, restaurante, cafenele, spații publice, birouri și săli de evenimente.
 


Twins Studio şi Cristian Corvin Studio
. Twins Studio este o companie specializatǎ în designul de interior şi de produs şi de amenajǎri interioare , cu peste 14 ani de experiență. Twins Studio oferă cele mai eficiente soluții adaptate la nevoile şi ideile beneficiarului. Experienţa  lor  transformǎ ideile în realitate cu ajutorul firmei de producţie, care realizeazǎ prototipuri, obiecte de mobilier, serii obiecte de mobilier, toate create de departamentul de design. Twins Studio îşi propune sǎ conteste ipoteze, aduce idei, redefineşte norma şi permite să aducă în realitate ceea ce a fost imaginat.
 


Wolfhouse Productions
este un studio format din 2 urbaniști și 2 arhitecți curioși să înțeleagǎ orașul precum un fenomen complex și spectacular. Concentrându-se pe diverse domenii interconectate, precum urbanism, arhitectură, sociologie, economie, muzică, branding și fashion, îşi definesc abordarea ca pe un proces sustenabil prin care vor să schimbe calitatea vieții prin dezvoltarea de proiecte cu impact mare realizate prin resurse minime.
 


Turul studiourilor de arhitecturǎ @RDW 2017 are finish-ul la Palatul Universul, începând cu orele 23.00, pentru un after party-ul organizat în grǎdina Universul. Tot traseul aici.

Noaptea Studiourilor de Arhitecturǎ face parte din circuitul Show Off by Unicredit Bank #RomanianDesignWeek 2017.