The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IKEA despre frumusețea imperfecțiunii – în cadrul Romanian Design Week 2018

Articol / 08 Iun 2018 / RDW team
  • IKEA despre frumusețea imperfecțiunii – în cadrul Romanian Design Week 2018
  • IKEA despre frumusețea imperfecțiunii – în cadrul Romanian Design Week 2018
  • IKEA despre frumusețea imperfecțiunii – în cadrul Romanian Design Week 2018
1/3
IKEA s-a alăturat și ediției de anul acesta Romanian Design Week, aducând în centrul evenimentului inspirația suedeză. Instalația prezentată de IKEA în expoziția din Concept Store-ul din Victoria 46 a pus în valoare colecția INDUSTRIELL și a ilustrat măiestria designerilor IKEA în visual merchandising pentru o colecție neconvențională.

Născută din dorința de a crea produse accesibile realizate manual, colecția INDUSTRIELL evidențiază frumusețea care stă la baza tuturor micilor detalii, precum o suprafață neuniformă, o trecere ușor neregulată sau păstrarea amprentei umane - toate micile imperfecțiuni, care fac din fiecare produs o piesă de artă unică. Creată în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek, INDUSTRIELL explorează imperfecțiunea și păstrarea amprentei umane în fiecare produs. Acesta este farmecul INDUSTRIELL: chiar dacă este produsă în masă, fiecare obiect este imperfect și unic.

Pentru IKEA, asocierea între noua colecție și Romanian Design Week a fost firească - este un mod prin care îi IKEA încurajează pe designerii tineri să fie îndrăzneți. Concepul INDUSTRIELL este “Realizat manual – Produs în Masă” – un exemplu de colaborare și un mod de lucru cu totul nou pentru IKEA, care a dus la o colecție complet neașteptată.

„Se pare că IKEA și cu mine ne-am gândit la același lucru de foarte multă vreme; să realizăm obiecte ce poartă amprenta umană, piese unice și personale, folosind un proces de producție industrială”, spune Piet. „Cea mai mare provocare a fost aceea de a păstra imperfecțiunile care dau obiectelor de artizanat individualitatea lor. Cel mai greu a fost să-i conving pe oamenii din fabrici să accepte brusc ceea ce ei percep, de obicei, ca erori de producție”.

Lansată în luna aprilie și în magazinul din Băneasa, INDUSTRIELL pune accentul pe obiecte din lemn, sticlă, ceramică și textile. Colecția constă într-o serie de produse frumoase și funcționale care au aspectul distinctiv de produs lucrat manual, oferit de designer. Unică și, în același timp, fabricată în masă, această colecție arată felul în care eliminăm uniformitatea din producția de masă, prin includerea amprentei umane, frumoasă prin unicitate și imperfecțiune, în obiecte de decor la prețuri accesibile tuturor.