The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

“Alb în arhitectură” by Equitone

Articol / 28 Mai 2018 /
  • “Alb în arhitectură” by Equitone
  • “Alb în arhitectură” by Equitone ©ADI MARINECI
  • “Alb în arhitectură” by Equitone ©ADI MARINECI
  • “Alb în arhitectură” by Equitone ©ADI MARINECI
  • “Alb în arhitectură” by Equitone ©ADI MARINECI
1/5
În cadrul Romanian Design Week, pe data de 22 mai, EQUITONE ROMANIA a lansat un nou material din fibrocement: EQUITONE [linea] - White.

Evenimentul de lansare a avut loc la Point și a avut ca invitați profesioniști din domeniul Arhitecturii, cât și din domeniul artelor. Eliza Yokina, arhitect partener Cumulus a prezentat o selecție de lucrări din portofoliul biroului, cu accent pe fațadele clădirilor, iar prezentarea a fost urmată de o documentare foto realizată de Cristian Voinea, arhitect Cumulus. De asemenea, în cadrul evenimentului partcipanții s-au bucurat de un concert de muzică clasică susținut de Cvartet Passione și de un spectacol de dans contemporan prezentat de Vava Ștefănescu – coregraf și echipa.

EQUITONE [linea] este un material tridimensional pentru faţade, colorat în masă, ce creează un joc de lumini şi umbre. EQUITONE [linea] afişează o suprafaţă liniară ce evidenţiază textura interioară a fibrocimentului. Schimbarea unghiului luminii oferă faţadei un aspect diferit în fiecare moment al zilei. Materialul se fabrică în paneluri de mari dimensiuni şi poate fi transformat în orice altă mărime sau formă atât în atelier, cât și pe şantier. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE [linea] garantează detalii clare și un aspect monolitic. Pentru EQUITONE [linea] există atât opţiuni de instalare vizibile, cât şi invizibile.

Compania EQUITONE produce materiale pentru fațade de culoare autentică proiectate de arhitecți și pentru arhitecți. Compania produce aceste paneluri pentru fațade încă din anii 1950 sub numele de "ETERNIT". Fiecare panel este unic, subliniind textura naturală, netratată a materialului de bază din fibrociment. Fibrocimentul este compus din ciment, celuloză și materiale minerale. Materialul EQUITONE este disponibil sub formă de paneluri de până la 3.10 m x 1.25 m şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Materialul poate fi perforat sau gravat. Metodele de fixare sunt de două tipuri: vizibilă, prin nituire, și invizibilă, prin fixare mecanică Tergo sau lipire cu adeziv special. Structura de sprijin poate fi din oțel galvanizat, aluminiu sau lemn. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE garantează detalii clare și un aspect monolitic.