The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design for Change Center@RDW

Articol / 13 Mai 2016 / RDW team
  • Design for Change Center@RDW
  • Design for Change Center@RDW
  • Design for Change Center@RDW
1/3
The Institute și ING Bank prezintă Design for Change Center@Institute, The Café – Strada Știrbei Vodă, nr. 104-106 

A turn for the better
22 mai/orele 12:00
Conferința va aborda subiecte legate de planificare și dezvoltare urbană și va propune soluții locale la probleme globale. Aceasta va fi susținută de către reprezentații celor cinci studiouri de arhitectură și proiecte implicate în expoziția nordică din cadrul Romanian Design Week: Dissing +Weitling architects (Danemarca), Uusi Kaupunki Collective și Studio Puisto (Finlanda), Krads Architects (Islanda), By-Bi, urban beekeepers (Norvegia) și municipalitatea din Helsingborg (Suedia).“Parcările pot fi transformate în loturi construibile?”, ”Şantierele abandonate pot deveni cartiere urbane pline de viaţă?”, ”Cum arată arhitectura apicolă?”, "Cum atragem atenţia publicului asupra proceselor de planificare urbană şi cum convingem navetiştii să aleagă bicicleta în locul maşinii?” – toate aceste întrebări vor găsi un răspuns în cadrul conferinței ”A Turn for the Better”. 
Conferința se va desfășura  în limba engleză.

Routes to market
22 mai/orele 14:00
O conferință despre abordări  în design, care va pune accentul pe instumentele necesare dezvoltării unui brand, dar și pe metode de producție și distribuție în această industrie și pe posibilitățile de poziționare pe piața de design. Conferința va fi susținută de: Kathrine Lønstad & Cosmin Cioroiu -NOIDOI Design Studio, Mihai Gurei - Director de creație și fondator Intro, Ștefan Barutcieff - Director de creație la Pilotfish, Dragoș Motică- fondator și designer Ubikubi.
Conferința se va desfășura  în limba engleză.
 
Mapping the change/o conferință realizată în parteneriat cu Gala Societății Civile 
24 mai/orele 11:00
Invitați speciali - Marc Andrews & Christian Degen de la andrews:degen, coordonatorii proiectului Mapping the city - vor vorbi despre evoluția designului social, prezentând studii de caz și exemple de proiecte care au reușit să folosească creativitatea și instrumentele specifice designului în scopul dezvoltării urbane și sociale. Aceștia  vor prezenta rezultatele workshopurilor “Mapping the city”, pe care le-au organizat în toată lumea și care au ca scop folosirea gândirii și instrumentele specifice designului ca o metodă de cercetare și soluționare a unor probleme punctuale.
În a doua parte a conferinței, un panel format din specialiși în dezvoltare urbană și comunitară și conservarea patrimoniului prin design contemporan vor dezbate despre rolul creativității și al designului în contextul dezvoltării urbane, sociale și comunitare și vor prezenta proiectele pe care le coordonează. Printre vorbitori se numără – Cristi Borcan - Studio Basar, Vera Marin – Asociația pentru Tranziție Urbană, coordonatorul proiectului Urboteca, Anamaria Vrabie și Irina Paraschivoiu de la URBAN INC, Andrei Georgescu- Mesteshukar Butiq
Conferința se va desfășura  în limba engleză.
 
The designer’s new skin
29 mai/12:00
Max Fraser- , jurnalist, consultant, curator si editor al London Design Guide, alături de Lucas Verweij, jurnalist Dezeen.com și Mihai Gurei, Director de creație și Fondator Intro, vor explora limitele designului într-o conferință-spectacol despre puterea și limitările creativității. Discuția va gravita în jurul evoluției designerului-antreprenor și a creativilor multi-talentați, care activează în mai multe domenii, dar și pe importanța meșteșugurilor și a aptitudinilor individuale ale specialiștilor.

Conferința se va desfășura  în limba engleză.
 
Why is design so popular?
29 mai/13:30
Lucas Verweij  de la Dezeen va prezenta provocările și declinările designului, cu accent pe conceptul de “gândire specifică designului” și pe expertizele necesare în această industrie, dar și pe dezvoltarea acestui domeniu, care se bucură de o popularitate extraordinară în ultimii ani. Conferința își propune să explice această popularitate fără precedent. 
Conferința se va desfășura  în limba engleză.
 
How gamedesign is changing your life
1 iunie/19:00
Amber Studio organizează conferința “How Gamedesign is Changing your Life”, susținută de Gabriel Stancu, Head of Studio, și Francisc Apostu, Senior Designer, în cadrul căreia speakerii vor vorbi despre modul în care jocurile video își pun zi de zi amprenta asupra vieții noastre.