The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

NOD MAKERSPACE // NODeschis

Articol / 14 Mai 2016 / RDW team
  • NOD MAKERSPACE // NODeschis
  • NOD MAKERSPACE // NODeschis
  • NOD MAKERSPACE // NODeschis
  • NOD MAKERSPACE // NODeschiswww.catalingeorgescu.com
  • NOD MAKERSPACE // NODeschis
1/5
**NODeschis este un eveniment tip Opendoors.
Pe 21 mai se deschide spațiul de 1000 metri pătrați al Nodului pentru vizitatori!

În cadrul makerspace-ului extins, vizitatorii au ocazia să vadă, să atingă, să testeze o serie de obiecte, materiale, instalații care ilustrează activitatea de prototipare specifică unui makerspace. Spațiul deschis al fostei hale industriale din Industria Bumbacului va pune în lumină expoziția makerilor rezidenți și va găzdui mici activități demonstrative.

Meșteșugurile vor fi în prima linie, atât prin prototipurile makerilor, cât și prin expoziția “Design-ul la origini”. Aceasta este un produs colaborativ al tinerilor designeri din Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria versus meșteșugari sau artiști populari.

În același timp, echipamentele și tehnologiile de fabricație digitală vor fi puse în funcțiune de-a lungul zilei pentru activități demonstrative. Tururile ghidate în atelierele tehnice (lemn, metal, laser) se vor organiza în grupe, cu înscriere prealabilă.

Pe lângă tehnologii și meșteșuguri, complementar lumii designului și ingineriei, pe 21 mai, ne strângem între prieteni pentru lansarea beta a proiectului destinat comunității locale – La Firul Ierbii + Urban Inc.



Splaiul Unirii, nr. 160
Open doors: 21 mai, de la 14:00 la 02:00
Vernisaj Design Origins: 21 mai, ora 18:00
(program vizitare: 22 – 27 mai, de la 16:00 la 20:00 )  
Început La firul ierbii + Urban Inc: 21 mai, de la ora 20:00

Lansat în anul 2015, proiectul NOD makerspace este primul centru comunitar creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative.

NOD, noduri, s. n. Loc în care se leagă două sau mai multe elemente ca să se țină strâns împreună; loc de legătură sau de întâlnire, este un “loc de joacă” care oferă acces pe bază de membership la spațiu, la comunitate și know-how, la o gamă largă de unelte și echipamente pentru fabricație digitală și prototipare rapidă. Oricine are o idee, vrea sa pună la punct o invenție sau să contruiasca un prototip, găsește la Nod unelte și echipamente speciale, prea scumpe pentru a le cumpăra pe cont propriu.

Nod ocupă un spațiu industrial reconvertit, în clădirea fostei Fabrici de Bumbac, pe Splaiul Unirii 160, pe malul Dâmboviței. Configurația spațiului de 1000mp este formată din: open-space cu 16 studiouri private, pentru tinerii designeri, atelierele de bricolaj și design cu copii, ateliere de prototipare, manufacturare și fabricație digitală: atelierul de lucru cu lemn și metal, camera pentru ceramică, vopsitorie, zonă de printare și plotare, zona pentru evenimente.