The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CONCEPTUAL LAB // Design local pe scena globala

Articol / 11 Mai 2016 / RDW team
  • CONCEPTUAL LAB // Design local pe scena globala
  • CONCEPTUAL LAB // Design local pe scena globalaASABINA GHIORMESCU
  • CONCEPTUAL LAB // Design local pe scena globala
  • CONCEPTUAL LAB // Design local pe scena globala
1/4
Evenimentul constă într-o serie de dezbateri referitoare la avantajele/dezavantajele designului local (de produs, interior, bijuterie, arhitectură). Organizatorii cred în puterea resurselor locale, astfel, vor să vadă în ce măsură putem avea un brand recognoscibil la nivel internațional, de tipul „Made in RO” sau pe modelul „Designed in Romania, Assambled in.....(Romania)?!”.
În timp ce există o creștere în industria IT și a varietății de produse software, precum și un timid început în zona de hardware, apar întrebări referitoare la „Industria designului”. Daca da, cum arată ea, cine sunt cei care creează în miez de noapte, singuri sau în echipe multidisciplinare.
Romania are puterea de a oferi pieței internaționale branduri create local, ce reușesc/vor reuși pe piața internațională?



Strada Dionisie Lupu, nr. 56
24 mai, ora 19:00

Conceput ca un “laborator de idei”, Conceptual Lab este un spaţiu al creatorilor şi pasionaţilor. Aici se întâlnesc oameni şi se discută idei. Se naşte o comunitate. “Laboratorul” găzduieşte evenimente cu tematici variate, în care se explorează, într-un cadru relaxat, universul cultural al lumii contemporane, în toată bogăţia şi complexitatea sa. Conceptual Lab este un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană (AICC), o organizaţie non-guvernamentală care dezvoltă proiecte menite să contribuie la promovarea culturii române şi la distribuirea de informaţii corecte şi obiective despre România.