The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la



Who's who / 16 Mai 2016 / RDW team
  • ADNBA2017// Londra
  • ADNBA2017// Londra
  • ADNBA2017// Londra
  • ADNBA2017// Occidentului
  • ADNBA2016
  • ADNBA2016
  • ADNBA2015 © | all
  • ADNBA2016
  • ADNBA2015
  • ADNBA2015© | all
ADNBA was established in 2003 in Bucharest, by Andrei Șerbescu and Adrian Untaru, later joined by Bogdan Brădățeanu.

The work of the office is characterised by the attempt to search for the right balance between experi-ment and experience in the complex and delicate landscape of contemporary life. ADNBA believes in architecture as a creative gesture, with cultural value and social responsibility, admiting the sometimes hazardous, and always subjective distinction between such attributes, in a rapidly changing environment as in Romania and the whole of Eastern Europe.


2017 // Londra
Space - structure provides weight for the urban presence of the proposal, acting as a counterbalance for the large openings. Spectacular urban views become part of the interior spaces, while indwelling lets itself glimsed from the street through large windows, enriching the urban experience. Glass acts as a filter between public and private, which incessantly change their content and contenitor roles, enriching each other.The city is in the house and the house is in town.

2017// Occidentului 
The apartment building on Occidentului Street is defined by the vertical sliding of the floors. Instead of typical stacked general floors, here the floors and ceilings move and generate a series of staggered floors, level differences and variations in height and depth – all in search for the vertical dimension of dwelling. 

One of the first housing projects of the office, the Aaron Florian Apartment Building, completed only mid last year, is an honest answer to a particular urban setting: an irregular plot, the closeness of the opposite building raising privacy issues, a blind wall to a difficult neighbour and an inflection of the street. All these produce an atypical configuration - a building with floors successively recessed, the upper floors providing more light to the narrow street and the exterior spaces directing the views along it.
The retracted plinth gives the building a lightsome, almost detached appearance, connected to the ground only by the tectonic effect of the stairs leading into the building. The transparency of the ground floor allows for comercial or office spaces to open themselves to the street, thus livening this rather narrow and trafficless blind alley.
Floors 1 to 3 comprise three apartments each, while the last floor contains two larger apartments with terraces both at their level and on the rooftop, that provide spectacular views of one of the most beautiful neighbourhoods in Bucharest.
2015 // 'Urban Spaces' / Dogarilor Apartment Building
One of the most important and problematic aspects of nowadays Bucharest is the fast densification of the central area. While we believe that density can, and many times must be seen as a form of sustainability, we also admit that the often fragile relationship between habitation within an old neighborhood and the increase of density could many times alter the place and reduce its existing qualities.  Our project is looking for an appropriate answer to this problem. It tries to mediate between different sizes and densities, in a quite central neighborhood characterized by small streets, long, narrow plots and a puzzle of old and new buildings of all types and scales. The building searches to preserve, at its own scale, the porosity and "profoundness" of the deep, narrow plots, while also trying to capture part of the "collage"-like appearance of the surroundings. The volumetric proposal seeks to partially open the building to the street, in the depth of the plot. Because of this, the volume facing the street is less compact and the ground floor is more transparent, in order to allow a better visual connection at eye's level. In this way, we have also tried to mediate between the continuous alignment required by the urban regulation and the specific of the street and of the surrounding urban fabric, characterized by fragmentation. At the same time, the project proposes a type of habitation which we consider suitable for the center of the contemporary city: a place where the relatively small spaces and the density are complemented by diversity and wider common spaces. Most of the apartments are different from one another, not only in size, but especially in typology: they range from studios to four-bedroom apartments - each one of them laying on one, two or even three floors and having private courtyards, balconies or terraces of different sizes. They all are complemented by several indoor and outdoor common spaces (terraces, party room, large halls etc.), while the ground floor offers several commercial spaces and ateliers to rent, towards the street and the inner courtyard. The apartments are conceived in such way as to allow a great deal of flexibility, making it possible to connect (horizontally or vertically) two or more small units into a larger one, leading, in the end, at a building consisting of 77 residential units offering approx. 50 types of apartments.