The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFAN

Articol / 25 Mai 2018 / RDW team
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANAA Studio – Showroom SSAB
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANAA Studio – Showroom SSAB
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANADNBA – imobil rezidential Londra
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANADNBA – imobil rezidential Londra
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFAN ADNBA – Occidentului 40
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFAN ADNBA – Occidentului 40
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFAN FILOFI si TRANDAFIR _Restaurant Werk
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFAN FILOFI si TRANDAFIR _Restaurant Werk
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANRADU TEACA & ANDREEA MARINESCU - apartament Brasov
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: DORIN ŞTEFANRADU TEACA & ANDREEA MARINESCU - apartament Brasov
1/10
La această ediție, RDW a apelat la un Special Creative Board, specialiști în domenii conexe design-ului, care a realizat un top al lucrărilor preferate expuse în Expoziția Centrală.

Dorin ŞTEFAN (1950) este arhitect, profesor universitar, doctor în arhitectură. Este fondatorul a D.S. Birou de Arhitectură –DSBA”, publică cărţi, tine conferinţe şi participă la expoziţii în România şi în străinătate: “Architecture and Revolution” (Routledge, London 1999); ”+/- a” Dorin Ştefan (Paideia Bucureşti 2001); “dorinSTEFAN Carte de bucate de arhitectură” (Igloo media, Bucureşti 2009); “My Modernism”(Paideia, Bucureşti 2016); Trienala de la Milano, 1995; Bienala de la Veneţia 2002 (comisar şi expozant).

Este autor a numeroase proiecte de arhitectură, publicate şi expuse şi internaţional: “581 Architects în the world”, Toto Shuppan, Japan (1995); East-West Gallery RCC, New York(2001); ”The Phaidon Atlas of Contemporary World Architecture”, 2004 Phaidon Press Limited; “Vision of the Future, Architecture for the 21th Century”, Marta Serrats, LOFT and FKG, Barcelona 2011; "Utopya/Dystopia" instalaţie video, Muzeul Naţional de Artă Contemporană , Bucureşti(2012-2013).

Are numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale: Medalia de Argint la Bienala Mondială de Arhitectură Interarch, 1987-Sofia, Bulgaria, locul I la “Concursul pentru Taiwan Tower”2010, Ordinul Meritul Cultural, dar și Premiul Academiei României, pentru întreaga activitate.

TOP 5 DORIN ȘTEFAN @RDW2018, ARHITECTURĂ


1. RADU TEACA & ANDREEA MARINESCU - apartament Brasov 
pentru rafinament, luminozitate si prospetime; intr-o "baie" de alb prezenta lemnului este reconfortanta, cele doua culori, albul (suma de texturi si materiale din spatele albului) si bejul lemnului se sustin si potenteza reciproc.

2. FILOFI si TRANDAFIR _Restaurant Werk 
pentru vernacularul rescris cu dedicatie si atasament; semnele si materialele timpului nostru (metalul si sticla) con-lucreaza cu masa de caramida intr-o fericita simbioza.

3. ADNBA – Occidentului 40 
pentru valentele terapeutice ale interventiei intr-un tesut urban valoros, contextual, prost intretinut; continuitate si articulatie; articulatia urmarita ca element paradoxal de continuitate.

4. ADNBA – imobil rezidential Londra
pentru minimalismul non-structural compozitional promovat prin volum si detalii; reinventarea scarii balansate prin detalii si materiale; senzatia simultana de cald si rece; promovarea racordului dintre spatii, suprafete si materiale.

5. AA Studio – Showroom SSAB
pentru coerenta stilistica si compozitionala secventionala; pentru problematica “coltului” definita in solutionarea Casutelor.