The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLI

Articol / 25 Mai 2018 / RDW team
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIFabrik - Image Coloration Paper Toys
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIFabrik - Image Coloration Paper Toys
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIALICE STOICESCU – Kajet
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIALICE STOICESCU – Kajet
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIRadu Manelici - Institute Of The Present
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIRadu Manelici - Institute Of The Present
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLISaddo – Murals for the Birdyard, Viena
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLISaddo – Murals for the Birdyard, Viena
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIVisual playground
  • SPECIAL CREATIVE BOARD: FRANCESCO CAVALLIVisual playground
1/10
La această ediție, RDW a apelat la un Special Creative Board, specialiști în domenii conexe design-ului, care a realizat un top al lucrărilor preferate expuse în Expoziția Centrală.

Francesco Cavalli are 20 de ani experiență în domeniul vizualului și al identității în calitatea sa de creative director și designer strategix. Trăiește și lucrează în Milano, unde a înființat Leftloft împreună cu partenerii săi, în timp ce studiau urbanism la Politecnico di Milano. Începând cu 1997, studioul a creat peste 900 de proiecte pentru clienți locali, dar și internaționali. De la identitate, la publicații și până la curatorierea evenimentelor, Francesco a lucrat pentru instituții și companii preum Moleskine, Documenta (13), fc Internazionale, Cassina, Colmar, Subito, La Triennale DI Milano și mulți alții.

În 2009, a părăsit pentru scurt timp Milano pentru a deschide un nou sediu la New York. În 2015, a fost fondatorul Luft, un think tank în interiorul studioului, devotat dezvoltării proiectelor de cercetare, gândirii creative și colaborărilor de producție prin design precum filmul documentar „Design is a Verb”.

Este profesor asociat de design vizual la Politecnico University, în Milan. În 2005 a înființat „Ministero della Grafica”, o asociație culturală de promovare a designului grafic italian. Din 2017 este coordonatorul cursului de masterat în design vizual la Raffles Milano.

TOP 5 FRANCESCO CAVALLI @RDW2018, DESIGN GRAFIC

ALICE STOICESCU – Kajet
Revista Kajet folosește un limbaj editorial inovativ într-o manieră tradițională. La prima vedere, revista pare simplă, dar ascunde surprize neașteptate care îmbogățesc limbajul editorial, rămânând în același timp sobru și simplu. Surprinzător!

Fabrik - Image Coloration Paper Toys 
Au făcut ca obiectele din hârtie să poată fi tăiate și împăturite ca un act grafic. Forma tridimensională vorbește de la sine. Magic!

Radu Manelici - Institute Of The Present
O identitate vizuală contemporană, cu un stil european, foarte bine declinată pe site și pe materialele de comunicare. Utilizarea minimală a imaginilor îmbogățește conținutul. O mare provocare!

Saddo – Murals for the Birdyard, Viena 
Uluitoarea ilustrație funcționează foarte bine cu mediul proiectului. Frumoasele desene sunt capabile să comunice locul și să te facă să trăiești o anumită experiență. Cu adevărat imersiv!

Visual playground 
Un exercițiu de stil și culoare care sporește demersul creativ, cu scopul de a promova cursurile și prelegerile unora dintre cei mai buni colegi din lume, prin utilizarea culorilor și reinterpretarea obiectilor.