The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CAZUL 101 // QUASI

Articol / 07 Mai 2018 / RDW team
  • CAZUL 101 // QUASICAZUL 101 // QUASI
  • CAZUL 101 // QUASICAZUL 101 // QUASI
  • CAZUL 101 // QUASICAZUL 101 // QUASI
1/3
“Quasi” este o expoziție, un proiect experimental în care se incearcă punerea în relație a ramurilor graficii. Odată cu avansarea tehnologiei au avut loc schimbări drastice în “grafica de șevalet” cu care eram cu toții obișnuiți. Nu caută excluderea acesteia, ci urmăresc să pună în relație artele grafice care se folosesc de tehnologie cu grafica “tradițională”.

Acest melanj stilistic își propune să extindă limitările impuse de abordarea tradiționalistă a graficii printr-o interpretare intrusivă, plasând mesajul în ambient prin legături volumetrice sau interferențe luminiscențe.



SAVE THE DATE!

• 22 – 27 mai // 14:00 – 20:00
• Strada Carol Davila, 101

O inițiativă pornită de artiști pentru artiști, Cazul 101 se dezvăluie ca o entitate autonomă de dependențe interne, desprinse din multitudinea de discipline practicante ale artei contemporane, în care interpretarea lui aici și acum devine capitală. Gândită ca o platformă, casa de funcționare și, de ce nu, elucidare a cazului, renunță la interpretările singulare ale adevărului pe care practicile contemporane le promovează, în favoarea unor noi relații și colaborări artistice. Fie că vorbim despre expoziții, fie despre rezidențe sau dezbateri, Cazul 101 își deschide porțile către noțiuni interactive și conviviale, provocând inventarea unui nou cotidian.