The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER

Articol / 07 Mai 2018 / RDW team
  • ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTERALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER
  • ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTERALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER
  • ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTERALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER
  • ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTERALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER
  • ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO // STARTER
1/5
Startul unui dialog despre interacțiunea cu orașul – Puncte de întâlnire
.
În cadrule evenimentului va fi discutată relaţia noastră cu mediul urban, cât de prietenoasă sau cât de ostilă este. Vor fi punctate câteva probleme prin personificarea oraşului şi prin crearea de instalaţii ce ilustrează soluţii ideale, încurajând vizitatorii să participe şi să continue dialogul prin descoperirea şi conștientizarea relaţiei proprii cu oraşul.

Multe dintre răspunsurile găsite sunt utopii urbane. Oraşul ideal pentru noi conţine o sumă de activităţi posibile, se întâlneşte cu natura şi o invită chiar în interior, e un oraş accesibil tuturor, unul în care intervenţiile constructive ne facilitează interacţiunea, stimulează dezvoltarea de comunităţi, antrenând toate simţurile şi integrând toţi participanţii la viaţa oraşului; soluţionând prin design probleme de comunitate şi contribuind la creşterea calităţii vieţii în mediul urban.



SAVE THE DATE!

• 26 mai – Vernisaj
Ora: 16.00 Community dining (masă comună ce invită la un dialog informal la familiarizarea cu producători locali și furnizori de produse eco-friendly) & groovy beats cu HessD1
Ora: 20.00 Sound interraction_ cu Maria Balabaș (experiment sonor pe bază de înregistrări de teren ce vizează mediul urban)
Ora: 21.00 Soft party 3SOF (3 Smoked Olivesc Island Festival – Singurul festival din România ce are loc pe o insulă – utopii realizabile şi sustenabilitate în cadrul unui festival de muzică electronică) 

• 27 mai – Discuții
Ora: 16.00 Fill_in_the_blanks cu Club de Mobilitate Urbana Senseability (atelier de mobilitatea urbană prin interacţiunea unui grup de persoane cu deficiențe de vedere cu instalaţiile propuse) 
Ora: 20.00 Proiecție One World la Şcoală & Discuție despre utopii urbane posibile (proiecția documentarului Eye over Prague – regizor Olga Špátová și discuție pe baza proiecției cu Petra Dobruska – OWR la Școală)

• Colivia I bd.Pache Protopopescu nr.9, București 030167

***


ALINA TURDEAN
architect de interior si designer de produs, cu o activitate de 10 ani în amenajări interioare. Absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură de Interior, Bucureşti şi a Universităţii La Sapienza, Facultatea de Arhitectură Valle Giulia şi Ludovico Quaroni, Roma. Sursa principală de inspiraţie în proiectele de design fiind interacţiunea umană relevantă, sustenabilitatea în producţie şi o amprentă pozitivă asupra mediului înconjurător.
behance.net/AlinaTurdean

POTECA STUDIO
grup creativ, multidisciplinar, format din arhitecţi şi designeri ce abordeaza concepte inovatoare în arhitectură şi design contemporan, folosind materiale neconvenţionale, adesea combinate cu plante. Poteca Studio înseamnă:
Alexandru Gheorghe // arhitect peisagist
Valentina Puzdercă // arhitect de interior
Mihai Puzdercă // arhitect