The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Designist // Made in RO #Ceramică

Articol / 13 Mai 2017 / RDW team
  • Designist // Made in RO #CeramicăAltelierul de portelan_bijuterii din ceramica
  • Designist // Made in RO #CeramicăMadalina Andronic_colectia Honeymoon
  • Designist // Made in RO #CeramicăSpoonfool_linguri din ceramica si lemn
  • Designist // Made in RO #CeramicăUna ca Luna_vaza White
1/4
Sâmbătă, pe 20 mai, DESIGNIST, primul proiect românesc de publishing online care vorbește despre designerii români de produs, despre design interior și industriile creative, iese din nou în offline cu ocazia unei ediții speciale Made in RO – Târg ales de design, dedicate ceramicii. Made in RO #Ceramică va avea loc într-o clădire monument istoric din București, de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, etajul 2 (în spatele Institutului Francez), și va reuni unele dintre cele mai fresh și originale proiecte de ceramică contemporană din România.

Made in RO #Ceramică face parte din circuitul de evenimente organizate în contextul Romanian Design Week 2017. DESIGNIST inaugurează astfel un concept de evenimente tematice, care pune accent pe caracterul unitar al proiectelor curatoriate. Vor expune, într-un cadru exclusivist, unii dintre cei mai talentați artiști ceramiști, precum și designeri de bijuterie, fashion sau obiect, care au proiecte colaborative pe zona de ceramică sau care includ ceramica în creațiile lor.

Pe lângă frumusețea delicată a obiectelor de porțelan pe care le poți cumpăra de la târg, pe 20 mai vei avea ocazia să descoperi și un apartament interbelic – deschis publicului doar cu ocazia evenimentului. Spațiul, cu tavane înalte, glasvanduri și sobe originale, va pune în valoare creațiile ceramice semnate de cei 15 artiști români.

Vizualul târgului-expoziție spune, din nou, o poveste made in RO. Este vorba de un platou din porțelan glazurat, creație a Alinei Constantin aka Alina Ceramics. Face parte din colecția “Bubble” – o serie limitată de platouri din porțelan decorate prin suflarea de bule de săpun cu pigment ceramic, tehnică ce oferă unicitate fiecărui produs.

Vor expune: Keramice, Studio mud., SPOONFOOL, Alina Ceramics, Ceramic Sparrow, De Ceramică – Mădălina Teler, Mădălina Andronic, Una ca Luna, Atelierul Bufnița Ceramică, Glorybox, Atelier BohemianFlow, Atelierul de porțelan, Iutta, Bianca Grin, Christine on the Clouds.


Bufniță Ceramică - lampă cu bază de ceramică

SAVE THE DATE!
  • 20 mai // 11:00 - 20:00
  • Str. Alexandru Philippide, 5, et. 2