The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design Week Sfântul Gheorghe și Institutul Balassi // Tabăra de design - Cernat & 100% Transylvania

Articol / 12 Mai 2017 / RDW team
  • Design Week Sfântul Gheorghe și Institutul Balassi  // Tabăra de design - Cernat & 100% Transylvania
  • Design Week Sfântul Gheorghe și Institutul Balassi  // Tabăra de design - Cernat & 100% Transylvania
  • Design Week Sfântul Gheorghe și Institutul Balassi  // Tabăra de design - Cernat & 100% Transylvania
1/3
Design Week Sf. Gheorghe în noiembrie 2017 va ajunge la a 3-a ediție. Evenimentul își propune să fie un forum pentru designerii din regiune, precum și un pod de comunicare între designerii din București și Budapesta. Sepsi Design Week găzduiește mai multe expoziții, workshopuri, prezentări și un Fashion Show, cu o priză la public în creștere de la an la an. În prezentarea capsulă din cadrul RDW 2017 prezentăm Tabăra de design de la Cernat precum și conceptul 100% Transylvania.

Tabăra de design – Cernat
În vara anului 2016 la Muzeul Satului din comuna Cernat, jud. Covasna s-a desfăşurat, timp de zece zile, tabăra de design organizată de Pro Wood Regional Wood Cluster şi echipa Săptămânii Designului la Sf. Gheorghe. La această tabără au participat studenţi de la facultăţi de design din Budapesta, Oradea şi București. Expoziţia prezintă piese de mobilier din lemn, jucării, respectiv obiecte create de studenţii participanţi, inspirate din colectia bogată a Muzeului. Tabăra a fost condusă de designerul Csaba Damokos din Sf. Gheorghe și dr. Balázs Lenkei de la Universitatea Moholy-Nagy din Budapesta.

100% Transylvania
Expoziția prezintă o selecție de lucrări de grafic design și de ambalaje realizate de designeri locali pentru produsele ale unor producători locali, din diferite regiuni ale Tansilvaniei. Expozitia a fost prezentată la Săptămâna de Design din Sf. Gheorghe, 2016, curatorul proiectului fiind designerul Csaga Grubisics.


SAVE THE DATE!
  • 20-28 mai // Finisaj: 28 mai, 11:00
  • Institutul Balassi - Str. Gina Patrichi, 8