The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018

Articol / 10 Sep 2018 / The Institute
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
  • INTERNETICS MONTHLY REVIEW - AUGUST 2018
1/7
Pentru că nu doar premiem inteligența digitală, ci o și căutăm în fiecare zi în feed-uri, newslettere, abonamente și tot ce mai oferă marele internet, ne-am gândit să vă arătăm noutățile care ne-au rămas în minte de la o lună la alta. Poate nu le știați, poate vă plac, poate ne mai trimiteți și voi altele.

1. New York Public Library a transformat Insta Stories în Insta Novels.
Lansat pe contul de Instagram al NYPL, Insta Novels aduce în secțiunea de Highlights romane precum Alice în Țara Minunilor sau Metamorfoza, devenind astfel un raft de cărți digital.
De ilustrațiile pentru Alice în Țara Minunilor s-a ocupat designerul Magoz, iar agenția care a venit cu ideea creativă este Mother in New York. Mai multe aici.



2. Limitele imaginației sunt încă o dată testate de Lego, care nu doar că a ajutat la crearea unui Bugatti Chiron din piesele sale, dar acesta poate fi și condus. E drept, viteza maximă este de aproximativ 30 de km/h, dar uimitorul vine din cele 2.304 motoare de jucărie Lego folosite pentru ca motorul mașinii să funcționeze. Detalii despre cât de mult a durat construcția mașinii și piesele folosite găsiți aici.



3. Primul computer Apple a fost scos la licitație.
200 de computere produse original de Steve Jobs și Steve Wozniak, 60 dintre ele au rămas pe piață, iar acesta este singurul scos la licitație. Ceea ce face acest computer special este faptul că a fost adus la starea sa originală de operare, placa de baza și manualul de utilizare sunt cele originale și nu prezintă nicio customizare a pieselor. Mai multe aici.


 


4. WeTransfer aduce un nou spot, plin de confuzii: something hipster, something weird. Pentru noua sa campanie, WeTransfer colaborează cu King Krule și aduce o nouă direcție comunicării sale, una super hipsterish. Ultimul spot Wetransfer aici.



5. Revolut scoate pe piață un card metalic, ca urmare a pachetului Revoult Metal. Pe lângă designul minimalist al cardului, Revolut oferă posesorilor cardului și beneficiul de a primi bani înapoi la fiecare achiziție. Detalii despre cum se desfășoară acest lucru în Europa aici.



6. Destinația, cazarea, masa sau transportul sunt cheltuielile de bază în organizarea unei vacanțe, dar aici vine în ajutor colaborarea dintre Vola.ro și Revolut. Din datele înregistrate de cele două companii, reiese faptul că românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa, iar beneficiul colaborării dintre Vola și Revolut spune clar: economisirea de până la 7% din bugetul de vacanță. Vola.ro + revolut=love, mai multe aici



7. Când HR-ul și IT-ul se întâlnesc, apare Gaus, un chatbot care ajută la recrutarea juniorilor în domeniul IT. Adaptat generației Millennials, Gaus vine în ajutorul tinerilor la început de drum, care își caută un loc de muncă în domeniul tehnologic. Aici detalii despre cum a pornit proiectul și despre cum funcționează acesta.



8. Readucem în discuție mașinile cu o nouă veste. Sion – mașina electrică realizată de Sono Motors care se încarcă solar. Aceasta are 330 de celule fotovoltaice atașate de caroserie și poate parcurge până la 250 de kilometri cu o singură încărcare. Pentru că este o mașină electrică, Sion poate fi încărcată și la priză. Detalii.



9. Google a lansat un nou motor de căutare pentru adunarea de date: Dataset Search, care vine în ajutorul oamenilor de știință, jurnaliștilor sau oricui este interesat de colectarea și analizarea de date. Mai multe informații aici



10. Alba Iulia. Questo. Turism smart. Despre asta este vorba in proiectul Alba Iulia Smart City. Questo și primăria Alba Iulia au colaborat pentru dezvoltarea unui tur interactiv cu ocazia Centenarului. Astfel, turiștii vor primi o misiune pe baza căreia vor parcurge un traseu cultural cu ajutorul smartphone-urilor. Despre misiune, provocări, traseu sau personajul în care se vor transpune turiștii aici.



11. Find my mentor este o platformă dedicată celor care doresc să își înființeze un startup. Aici, cei care lucrează în domeniul IT, își pot găsi un mentor care să îi îndrume în dezvoltarea planurilor. Mai multe despre proiectul organizat de Romanian IT.