The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Doi tineri creativi români la Creative Express Lisabona 2018

Articol / 13 Iul 2018 / The Institute
  • Doi tineri creativi români la Creative Express Lisabona 2018
1/1
Cea de-a 7-a ediţie de Creative Express are loc pe 12 și 13 iulie în Lisabona şi este gǎzduitǎ de Clube de Criativos de Portugal. Participanții la acest program educațional vor primi un brief cu tema Festivalului European de Creativitate ADCE, festival care se ține anual în Barcelona. Creativii români Cristina Cazacu (Friends TBWA) și George Bucurescu (Jazz Communication) au fost selectați să facă parte din elita creativă europeană.

Ȋn total, 29 de tineri europeni talentați au fost selectați de Art Directors Club of Europe, iniţiatorul proiectului, pentru a participa la Creative Express, un program educațional exclusivist aflat la ediția a șaptea, care se va desfășura în capitala Portugaliei pe 12 și 13 iulie.

Organizată împreună cu Clube de Criativos de Portugal și ADCE, această ediție îi provoacă pe tinerii participanți să vină cu idei și strategii de comunicare care să implice comunitatea creativă europeană pentru următoarea ediție a Festivalului Creativ European ADCE, festival ce va avea loc în Barcelona pe 9 și 10 noiembrie.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Creativ European ADCE își propune să aducă împreună cei mai buni și influenți profesioniști din creație, inovație și design european și să sărbătorească, recompenseze și inspire arta creativității, designul grafic și noile soluții creative printr-un program de conferințe, workshop-uri, premii și spații de networking.

HP Albrecht, director al Creative Express, și Ivo Purvis, membru al Board-ului de Directori ADCE, sunt cei responsabili de provocările lansate tinerilor participanți. În doar două zile, aceștia vor dezvolta o campanie de comunicare adresată membrilor de asociații și cluburi subsumate ADCE și comunității europene de creativi și designeri.

„Dacă vrei să vezi „Europa” la lucru - puterea și entuziasmul nelimitatei și tinerei creativități europene - urmărește Creative Express. Cu atât mai mult în zilele acestea.” HP Albrecht. Toate acestea într-un cadru excepțional: Piața Santa Clara din Lisabona, în prezent sediul Clube de Criativos de Portugal.

Organizarea se face în șapte grupuri de lucru, iar tinerele talente se vor bucura de mentorat pe tot parcursul procesului din partea unor prestigioși Directori de Creație: Charlotte Bufler, Saurabh Kakade - Serviceplan Munich- și Esra Gülmen -Heimat- din Germania, și Filipe Mesquita -This is Pacifica-, Paulo Pinto -HavasWW-, Pedro Lima -Partners- și Marcelo Lourenço -Fuel- din Portugalia.

Tinerii creativi provin din 15 țări europene și au fost selectați de asociațiile locale, membre ale ADCE. Ca și în edițiile trecute, participanții sunt sub 28 de ani, și au cel puțin 2 ani de experiență în sector. Ei sunt:

AUSTRIA, Sebastian Kubik, Designer, Studio VIE
CEHIA, Mikolás Gál, Art Director, Kreatorium s.r.o
ESTONIA, Andreas Roosson, Graphic Designer, Hmmm Creative Studio
ESTONIA Pamela Sume, Art Director, Hmmm Creative Studio
FINLANDA, Hanna Valle, Graphic Designer, Miltton Creative
GERMANIA, Svenja Kremin, Architecture for Brand Spaces and Design, VOSS+FISCHER
GERMANIA, Corinna Ruttert, Communication Designer, MUTABOR Design GmbH
IRLANDA, Katie Kidd, Art Director, Boys + Girls Ltd.
ITALIA, Nicola Nannavecchia, Art Director, Luis Ciccognani SAS
ITALIA, Anna Speranza Ambrosio, Art Director, Antville
ITALIA, Raffaele Cortese, Art Director & Graphic Designer
PORTUGALIA, Patricia Cordeiro, Designer, Big Fish
PORTUGALIA, Cláudio Soares, Copywriter, JWT
PORTUGALIA, Sílvia Antunes, Graphic/Motion, Freelancer
PORTUGALIA, Pedro Barroso, Digitas, Leo Burnett
ROMÂNIA, Cristina Cazacu, Art Director/Graphic Designer, TBWA
ROMÂNIA, George Bucurescu, Copywriter, Jazz Communication
SLOVACIA, Jaroslav Vigh, Senior Copywriter, Zaraguza
SLOVENIA, Marusa Hrovat, Luna TBWA
SLOVENIA, Medeja Krasevec, Copywriter, Luna TBWA
SPANIA, Genís Carreras, Graphic Designer, Studio Carreras
SPANIA, Alba Font, Graphic Designer David Torrents Studio
SPANIA, Libe Amunarriz, Art&Copy, DDB Barcelona
SPANIA, Iratxe Reparaz, Art, DDB Barcelona
ELVEȚIA, Yaël Kölliker, Experience Designer, Namics AG
ELVEȚIA, Laura Hofer, Art Director, Contexta
UCRAINA, Oleksandr Yavorskyi, Copywriter, Ogilvy Ukraine
UCRAINA, Maryan Shum, Art Director, Think McCann Kyiv
UNITED KINGDOM, Leanne Blossom

Cele șase ediții precedente ale Creative Express s-au desfășurat la Roma (2017), Helsinki și Tirol (2015), Munich and Amsterdam (2014) and Innsbruck-Vienna (2013).