The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Absolut Call for Untold și-a desemnat câștigătorii

Articol / 11 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Absolut Call for Untold și-a desemnat câștigătorii
1/1
Între 4 și 7 august, ABSOLUT merge la Untold Festival 2016 cu un nou set-up de trei baruri semnate de arhitecți și designeri români. 

Cele trei structuri de bar pentru brandurile ABSOLUT Vodka, Ballantine's Brasil și Jameson au fost alese în urma competiției lansate în cadrul Romanian Design Week 2016 - ABSOLUT Call for Untold. Brieful de concurs trebuia rezolvat pentru toate cele trei branduri, fiecare având o personalitate și o prezență bine conturate în mintea publicului. Juriul format din Bogdan Ciocodeică (arhitect roșu // ciocodeică), Mihai Luca (Key Bar Manager Pernod Ricard România), Andreea Munteanu (Brand Manager Pernod Ricard România) și Mihai Stroi (product Manager Front Line Marketing) a desemnat propunerile câștigătoare, pe care ABSOLUT le-a premiat cu trei super-excursii. 

Locul întâi a fost câștigat de Iulia-Cristiana Circei & Ștefan Prigoreanu, care vor pleca în Cuba, locul al doilea de Andrada Moise & Alexandra Mihailescu, a căror destinație va fi Mexic, iar pe locul trei s-a clasat Silviu Aldea, care va merge în Scoția. 

Mai jos puteți vedea propunerile câștigătoare și citi mai multe despre câștigători. 


Locul I

 

                            Iulia-Cristiana Circei & Ștefan Prigoreanu

Iulia Cristiana Circei este arhitect de interior și designer vestimentar. A urmat cursurile celor două discipline, în paralel, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Universității de Arte București. Ulterior, interesul pentru cele două domenii se intersectează astfel că în 2015 primește diploma de master în arhitectură de interior și retail design de la Piet Zwart Institute, Rotterdam.

Dea lungul studiilor, Iulia a expus la Romanian Design Week, Milan Design Week și Sonneveld House Museum din Rotterdam. Experiența profesională a întregit-o prin urmarea unor internshipuri la București și Amsterdam încă din timpul școlii. În 2015 a avut oportunitatea de a asista atelierul de proiectare din cadrul programului de licență al Academiei Willem de Kooning, Rotterdam. Tot în 2015 primește poziția de arhitect de interior în biroul de arhitectură SYAA. Momentan Iulia lucrează ca designer independent și colaborează cu diferite studiouri de arhitectură din București și Olanda.

Ștefan Prigoreanu este architect de interior. A urmat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și un master pe arhitectură și inginerie în Aalborg, Danemarca. A lucrat pentru companii în București, Lodz, Shanghai, Kuwait și Dubai pe partea de office și retail design. Stabilit în București din 2014, deschide Oblic Studio, un studio local cu activitate internaţională. A colaborat de-a lungul celor doi ani cu diferite companii, a creat spaţii și identitate ȋn special pentru zona comercială. Studioul se axează foarte mult pe experimente și este într-o continuă rafinare a ideilor lansate.

În prezent, Iulia și Ștefan colaborează sub aceeași identitate, Oblic Studio.


Propunere bar ABSOLUT - Iulia-Cristiana Circei & Ștefan Prigoreanu



Propunere bar Ballantine's Brasil - Iulia-Cristiana Circei & Ștefan Prigoreanu



Propunere bar Jameson - Iulia-Cristiana Circei & Ștefan Prigoreanu

Locul II


                                  Andrada Moise & Alexandra Mihăilescu

Andrada Moise este architect de interior, a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în anul 2014. Așa cum anunța proiectul său de diplomă „Conversia unei baze de testare a prototipurilor militare într-un centru de motocilism viteză”, Andrada se înclină către interpretarea și reinterpretarea spațiilor și a obiectelor într-o manieră atipică. Astfel, ea se ocupă de studiul și implementarea construcțiilor din lemn într-o manieră autentică, acestea devin funcționale, dar puternic decorative. Colaborează cu diferite firme pentru a crea spații cu puternic caracter personal, dar și identități vizuale.

Începând cu anul 2015, interesul este acordat în exclusivitate designului de mobilier și expunerii în cadrul celor mai importante târguri de profil. În prezent, Andrada lucrează la studioul de arhitectură City Project și colaborează în continuare pe partea de design de mobilier cu firma Global Design București.

Alexandra Mihăilescu este arhitect, a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în 2014. A realizat un stagiu de un an la biroul 4B Consultanță Arhitectură, unde a înțeles ce înseamnă calitatea și pasiunea pentru arhitectură. A lucrat pentru Proiect București și pentru City Project. Și-a extins pasiunea și către amenajările de interior și a cochetat cu designul de mobilier, completându-și cunoștințele de arhitect. Concursurile de design și de arhitectură au reprezentat pentru ea mereu un hobby și un exercițiu de imaginație.


Propunere bar ABSOLUT - Andrada Moise & Alexandra Mihăilescu




Propunere bar Ballantine's Brasil - Andrada Moise & Alexandra Mihăilescu


Propunere bar Jameson - Andrada Moise & Alexandra Mihăilescu

Locul III


                                                      Silviu Aldea



Silviu Aldea s-a născut în 1980 în Piatra Neamț. A urmat cursurile facultății de arhitectură Ecole Nationale Supérieure D'Architecture de Paris La Villette, Franța. A colaborat cu mai multe birouri de arhitectură din Paris și Roma, printre care Feichtinger Architectes și Massimiliano Fuksas Architetto. A obținut diploma de doctor la Universitatea Tehnică din Cluj, iar în prezent este asociat în cadrul unui tânăr birou de arhitectură, Atelier MASS, cu care a obținut numeroase premii.


Propunere bar ABSOLUT - Silviu Aldea


Propunere bar Ballantine's Brasil - Silviu Aldea


Propunere bar Jameson - Silviu Aldea