The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 14 - 20 mai 2018

Articol / 14 Mai 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 14 - 20 mai 2018
1/1
 
Am revenit cu rubrica noastră „5 din cartier” pentru pentru perioada următoare. Stay tuned, urmează Romanian Design Week!
 
 
 
1. Expoziția Centrală RDW 2018 // 19-27 mai // @Palatul Telefoanelor 
 
Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, va avea loc în perioada 19 – 27 mai 2018. 
Anul acesta, expoziția centrală va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români și va putea fi vizitată la Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureștiului, situată pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ. Accesul se face pe bază de bilete, la prețul de 20 lei, care pot fi achiziționate de pe site-ul ove.ro, prin acest link.
 
Ediţia Romanian Design Week 2018 este prezentată de The Institute şi UniCredit Bank Romania. Romanian Design Week propune anul acesta și o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale. 
 
2. Show Off Romanian Design Week // 19-27 mai // @Palatul Universul 
 
Show Off RDW, un format inspirat de UniCredit Bank Romania, va avea loc la Palatul Universul (Str. Brezoianu 23-25, corp B), în Cartierul Creativ, în perioada 19 - 27 mai. Formatul special Show Off RDW este la cea de-a doua ediție și face parte din festivalul Romanian Design Week 2018 și cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfășura la Palatul Universul: 
 
Show Off 2018 se va traduce într-o serie de expoziții și evenimente punctuale: Expoziția Diploma Selected, o expoziție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 12 profesioniști din industriile creative și 13 proaspăt absolvenți ai facultăților vocaționale, Expoziția UYDA by Ubikubi @Beans&Dots, care va cuprinde atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției Ubikubi Young Designers Award de anul acesta, Lady Steps - Stories that matter@FIX me a drink, o noua ediție din seria de întâlniri inspiraționale în care femei de succes vin să împartășească din povestea și experiența lor, despre provocările de zi cu zi și modul în care au reușit să se impună în domeniul lor de activitate, o ediție specială CreativeMornings @Apollo111, dar și într-o serie de evenimente care vor avea loc la Linotip - Centru independent coregrafic.
 
Mai multe informații aflați de aici

3. Weekend în Cartierul Creativ // 19-20 mai // @Cartierul Creativ

În cadrul festivalului Romanian Design Week 2018, weekend-ul 19-20 mai va fi dedicat Cartierului Creativ. 
 
Weekend în Cartierul Creativ își propune să încurajeze utilizarea responsabilă, inteligentă și creativă a spațului public, să genereze dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale și să prezinte celor care se află în București într-unul dintre cele mai efervescente weekend-uri din an - un oraș plin de energie creativă, de contraste și de proiecte valoroase, precum și oamenii și organizațiile din spatele acestora.
 
Vă puteți opri la: Assamblage, Artichoke, BAZA.Deschidem orașul, Beans&Dots Store, Biroul Europa Creativă, Dizainăr x Ioana Ciolacu, Dizainăr x Ubikubi, Earth Food, Galeria Contemp, Hatch Collective, Hub A, J’ai Bistrot, One Night Gallery, CZVL 12, MobilaDalin, Pavilionul de Artă București - Art Safari și Republic of Architects.
 
Urmăriți pagina de Facebook a Cartierului Creativ pentru a fi la curent cu toate noutățile din eveniment.
 
4. Cartierul Creativ Hub+Store // 19-20 mai// @Victoriei, 46
 
Cartierul Creativ Hub+Store își deschide porțile în perioada Romanian Design Week (18-27 mai) și va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață: de la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști.
 
Dezvoltat împreună cu Startarium, spațiul va fi activ timp de 10 zile și va aduce împreună oameni, rețele, comunități, promovând o selecție de prezențe și de activități ce au devenit exemple de bună-practică în domeniul creativ. Cartierul Creativ hub+store va aduce laolaltă design contemporan, inițiative antreprenoriale curajoase și proiecte multidisciplinare aflate la interesecția dintre domenii. 
 
Ce poți vizita la V46 în timpul RDW 19 - 27 mai: 
Swedish Fashion And Design Stories  (Ambasada Suediei în România & Institutul Suedez)
Expoziția Industriell (IKEA)
Showcase De Graphic Design (EPSON)
The Wetland (Studioset) 
 
Mai multe informații găsiți în articolul de pe site. 
 
5. RDW glo Lounge // 19 – 20 mai // @ Matei Millo, 8

Un spațiu dedicat socializării, RDW glo Lounge este un nou format menit să încurajeze networking-ul și să aducă împreună actorii interesați de aceste industrii creative, într-un cadru informal. 
 
Ne vedem acolo pe 19-20 mai, de la 09.00- 23.00, pe Str. Millo, nr. 8.
Mai multe informații găsiți aici.