The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spectacolul „Lecția” face parte din micro-stagiunea stArtAct @unteatru

News / 21 Aug 2018 / INSTITUTE.RO
  • Spectacolul „Lecția” face parte din micro-stagiunea stArtAct @unteatru
1/1
Micro-stagiunea stArtAct @unteatru prezintă producțiile absolvenților de regie licență și master UNATC 2018: 7 spectacole de teatru tânăr, 7 viziuni inedite asupra lumii contemporane, 7 ocazii de a vedea regizorii, actorii și scenografii noii generații.

Despre regizor  
„Licenţiată în Regie (2016), apoi Master în Arta Regizorului de Teatru (2018) la UNATC, Diana Tănase ascunde în personalitatea sa - umană şi profesională - două Diane... armonios echilibrate: inginerie şi regie, tinereţe şi maturitate, calm şi nelinişte creatoare, umor şi-un înnăscut spirit ludic dublate de-o seriozitate caracteristică. Sub semnul dublului, al personajelor pereche, stau, de altfel, şi spectacolele sale: „Kathie şi hipopotamul” de Mario Vargas Llosa, „Despre sexul femeii...” şi „Frumoasa călătorie a urşilor Panda...” de Matei Vişniec sau, mai recent, „Lecţia” de Eugène Ionesco.”
Maria Zărnescu, critic de teatru        



Lecția
de Eugéne Ionesco

Lumea, așa cum e cunoscută oamenilor, este un duet între un călău și o victimă așa cum viața însăși este un vals paradoxal între început și sfârșit. Cunoscând visceral aceste adevăruri, Eugéne Ionesco a scris o lecție care dincolo de aritmetică, filologie și lingvistică scoate la iveală cu umor și cruzime o teorie: în relația dintre oricare doi indivizi există, întotdeauna și în mod perpetuu, un călău și o victimă. Rolurile pot fi interșanjabile, dar realitatea rămâne aceeași.

Lecția este despre un drog care se numește putere și nu se referă la puterea ca resort politic, ci la cel mai teribil afrodisiac din toate timpurile. O portretizează în forme extreme și contradictorii: de la senzualitate exacerbată la rigurozitate maniacală, de la manipulare inofensivă la subjugare totală, de la aparentă inferioritate la dictatură absolută. Folosită în ipostaze diferite, licoarea asigură utilizatorilor finaluri diferite fără a se dezice de tragic, făcând astfel din spectacolul Lecția o parabolă despre seducția puterii.



Premii

Festivalul Buzău Iubește Teatrul - Editia XV 2018
- Premiul pentru Cea mai bună scenografie: Mădălina Sandu și Andreea Tecla
- Premiul pentru Cel mai bun actor: Andrei Redinciuc
- Premiul pentru Cea mai bună actriță: Ana Crețu
- Premiul pentru Cea mai bună regie: Diana Tănase

Festivalul de Teatru OKaua - Editia XVI 2018
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Andrei Redinciuc
- Nominalizare pentru cea mai buna actriță în rol principal: Ana Crețu
- Premiul I pentru cel mai bun spectacol

Gala Absolvenților UNATC – Master 2018
- Premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de regie: Andrei Redinciuc
- Premiul pentru regie: Diana Tănase
- Premiul pentru light design: Ionuț Vlașcu
- Premiul pentru sound design: Călin Țopa

Participări

Festivalul Internațional de Teatru Hyperion 2018
Theater Networking Talents - Editia II 2018
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru - Editia V 2018