The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Prezentări, lansare de carte şi o nouă expoziţie Exposing Movement

News / 03 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Prezentări, lansare de carte şi o nouă expoziţie Exposing Movement
  • Prezentări, lansare de carte şi o nouă expoziţie Exposing Movement
1/2
După un laborator de două luni în care au întors pe toate părţile relaţia fotografie – corp, după un atelier deschis în care pasionaţii de fotografie şi dans au avut ocazia să experimenteze pe larg cele două arte şi legătura dintre ele, după o primă expoziţie care a prezentat experiențe vizuale despre corp și mișcare şi perspective personale asupra dansului si fotografiei, după numeroase întâlniri, discuţii şi multe ore petrecute în dark room, în luna noiembrie Exposing Movement se aşează în paginile unei cărţi şi se deschide publicului într-un nou context, printr-o nouă expoziţie.

Pe 8 noiembrie, de la ora 17.00, la Libraria Kyralina se lansează cartea Exposing Movement, care prezintă într-o manieră prietenoasă şi accesibilă date tehnice, explicaţii, impresii personale şi imagini fotografice din cadrul procesului de lucru. Cartea își propune să aducă pentru iniţiaţi şi începători deopotrivă, informaţii concrete despre posibile modalităţi de lucru cu fotografia analog şi interacţiunea cu un performer, în diverse spaţii şi situaţii.



În introducerea cărţii Alina Uşurelu, iniţiatoarea proiectului scrie: „Format din patru ”alchimiste” (fotografe) și trei ”iluzioniste” (coregrafe), corpul a trecut prin tot atâtea metamorfoze prin câte trece pelicula după ce a fost expusă prima oară, iar momentul de ”revelare” al rezultatelor a fost la fel de magic ca cel pe care îl simte hârtia fotografică atunci când imaginea își face apariția cu griuri temătoare și ajunge la cele mai puternice ”nuanțe” de alb și negru. Vă las curiozitatea de a străbate lumile întrepătrunse ale dansului și fotografiei presărate de gândurile și trăirile alchimistelor și iluzionistelor din Exposing Movement”.



Între 9 şi 12 noiembrie, sub forma unei expoziţii extinse ce se va desfăşura la Apollo 111, Mezanin şi Linotip – Centru Independent Coregrafic vor fi prezentate noi fotografii, în fapt noi modalităţi de a aborda tehnica fotografiei pe film în relaţie cu tehnici de mișcare şi intervenție corporală. Expoziţia va cuprinde fotografii realizate de Hermina Stănciulescu, Sabina Suru, Lavinia Pollak și Alina Uşurelu. În acelaşi timp, publicul este invitat să experimenteze în timp real procesul de fotografiere şi developare, creând la rândul său o mini – expoziţie în contextul Exposing Movement.



Vernisajul va avea loc pe 9 noiembrie, de la ora 19.30, cu participarea celor 7 artiste care formează echipa proiectului (Alina Uşurelu, Sabina Suru, Hermina Stănciulescu şi Lavinia Pollak - artişti vizuali/fotografi şi Simona Deaconescu, Ioana Marchidan, Andreea Novac - coregrafi/performeri).

O serie de discuţii şi întâlniri cu publicul şi studentii UNARTE şi CESI vor completa evenimentele Exposing Movement în luna noiembrie.

Exposing Movement este primul proiect al Asociaţiei Developing Art (D’art).