The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IDEAL PARADISE@WASP

News / 07 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • IDEAL PARADISE@WASP
  • IDEAL PARADISE@WASP
1/2
Ideal Paradise aduce spectatorul într-un cadru performativ, în care instalația devine o lectură deschisă multiplelor interpretări despre spațiu, dimensiunea sa politică, teritoriul și granițele negocierilor sale. Spectacolul își propune să descopere cum tratează corpul convențiile și inscripțiile din mediul urban. Spații de artă, muzee, spații publice cuprind aspecte ale sistemului politic actual: Cum trăim? Cum ne dorim să trăim? Între ce granițe? Publicul devine parte integrată în structură, este înconjurat de sunete care pătrund din spații absente, sub forma unor voci care contemplează asupra sistemului nostru politic actual. Ne aflăm pe un teren instabil sau putem influența dezvoltarea unei alte societăți?
 
Materialul a fost creat în timpul seriei de lucru IDEAL PARADISE de Claudia Bosse și Theatercombinat, care a avut loc în diferite spații în Viena – muzeul etnografic Weltmuseum, un teatru și spațiul municipal. Artista și coregrafa Claudia Bosse dezvoltă IDEAL PARADISE shifting spaceîmpreună cu sound designerul Günther Auer și artista de performera Rotraud Kern.
 
Claudia Bosse este o artistă, coregrafă, director artistic și cofondator al Theatercombinat, o companie de producție interdisciplinară cu sediul la Viena. După ce a studiat regie de teatru la Ernst Busch School of Dramatic Arts, ea lucrează în domeniul teatrului (experimental) printre instalații, coregrafie (a spațiului), intervenții urbane și generează ”hibrizi politici” definiți prin amenajări ale spațiului cu constelații speciale, adaptate la fiecare tip de public. Claudia Bosse dezvoltă instalații internaționale, coregrafie și creații artistice pentru muzee, ansambluri arhitectonice, teatre și spații urbane. Ea predă, susține cursuri, publică, inițiază sau ia parte la diverse proiectele și colaborează constant cu artiști și teoreticieni de diferite genuri artistice.